06 Nisan 2010 00:00

AKP’ye okullar yetmedi cemevlerine el attı

AKP Hükümeti’nin ‘Alevi açılımını’ sürdüren Devlet Bakanı Faruk Çelik çözüm değil sorun üretiyor.

Paylaş

AKP Hükümeti’nin ‘Alevi açılımını’ sürdüren Devlet Bakanı Faruk Çelik çözüm değil sorun üretiyor. Var olan sorunlara çözüm bulması beklenen ve çok sayıda talep önüne gelmesine rağmen adım atmayan bakan şimdi de cemevlerine el attı. Bakan ‘Zorunlu din dersleri kaldırılsın. Okullarda din eğitimi verilmesin’ diyen Alevilere, ‘Devlet cemevlerinde dini eğitim versin’ dedi. Öneriye tepki gösteren Aleviler “Bakan samimi değil” görüşünde.
“Aileler dinlerini öğretmek için çocuklarını istedikleri yere gönderir. Aleviler de çocuklarını cemevlerine gönderebilir ve dini ritüelleri öğretir” diyen Çelik, “Eğitim ve öğretim başka şeyler. Öğretim kapsamında Din Kültürü derslerinde genel bilgiler verilir” dedi.
HACI BEKTAŞ VELİ DERNEĞİ BAŞKANI ERCAN GEÇMEZ: Devletin işi eğitim, vatandaşın inancı değil. Devlet okullarda dinler tarihi dersi vermeli. Bakanı samimi bulmuyorum.
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI FEVZİ GÜMÜŞ: Cemevleri toplumuzun imkanları ile var edilen bağımsız kurumlar. Burada devletin resmiyeti kabul edilmez.
Bu arada Aleviler kendi çalıştaylarını düzenliyorlar. HubyarNET’in haberine göre Tahta Zülfikarlılar isminin verildiği çalıştay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Alevi Ensitüsü tarafından hazırlandı. Çalıştay 8-9-10 Nisan 2010 Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Salonu Cebeci adresinde yapılacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖLUM BiLE YETMEDi

SONRAKİ HABER

Balyoz bu kez savcıları da vurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...