14 Nisan 2010 01:00

Tarsus’ta 1 Mayıs hazırlıkları başladı


TARSUS’ta bir araya gelen sendika, siyasi parti ve dernekler 1 Mayıs’ın Tarsus’ta kutlanması için hazırlıklara başladı.
Eğitim Sen Tarsus Şubesi’nde bir araya gelen kurumlar adına açıklama yapan Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Çuma Erçe, krizin yıkıcı etkilerinin devam ettiğini belirtti. Gelinen süreçte işsizliğin, yoksulluğun, açlığın ve sefaletin kol gezmeye devam ettiğini kaydeden Erçe, “Kazanılmış haklarımız elimizden alınıyor. TEKEL işçileri başta olmak üzere hakkını arayan emekçilere zulmediliyor” dedi.
Tarsus’ta tüten son baca Berdan Tekstil fabrikasının da kapatılarak, çalışanlarının kapı önüne konduğunu hatırlatan Erçe, bu nedenle güçlü bir 1 Mayıs’ı örgütlemek gerektiğini ifade etti.
Geçen yıl 31 yıl aradan sonra ilk defa 1 Mayıs mitingi yapılan Tarsus’ta bu yıl da görkemli bir kutlama yapılması planlanıyor. Oluşturulan tertip komitesi ile 1 Mayıs mitingi başvurusu kararı aldıklarını açıklayan Erçe, Tarsus halkına, emek ve demokrasi güçlerine mitinge katılma çağrısı yaptı. (Tarsus/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et