16 Nisan 2010 00:00

Kantinlerin özelleştirmesini kabul etmeyecekler

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültelerinin kantinlerinin özelleştirilmesini protesto eden...

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültelerinin kantinlerinin özelleştirilmesini protesto eden tıp öğrencileri ve sağlık çalışanları, fakültelerinde yaşanan gelişmelerden endişe duyduklarını dile getirdiler.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi öğrenci yemekhanesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve sağlık çalışanları, 2005 yılında yemekhane, temizlik ve ardından kantin ve otoparkların özelleştirilmesiyle gelinin sürecin, sağlık ve eğitim sistemini etkilediğini dile getirdiler. Eylem öncesinde yemekhaneleri dolaşarak diğer öğrenci ve sağlık çalışanlarını da eyleme katılmaya çağıran öğrenciler, taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler.
Buradan alkış ve sloganlar eşliğinde dekanlık önündeki parka yürüyen sağlık çalışanları ve öğrenciler, Tam Gün Yasası ve Kamu Hastaneler Birlikleri Yasa Tasarısı ile birlikte hastanelerin işletmeye çevrileceğini duyurdular. Öğrenciler adına konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Bayram Şahin, “Geleceğin doktorları, bugünün tıbbiyelileri olarak kendi geleceğimizin yanı sıra sağlığın insan hayatı için önemini düşündüğümüzde, Türkiye halkının geleceğinden endişeliyiz” diyerek, bu duruma alışmayacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu GREVDİR tuğla GREVİ

SONRAKİ HABER

Her zaman ortak mücadele edecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa