24 Nisan 2010 00:00

Hakkını arayan engelli aileleri cezalandırıldı

ORDU’da Engellilere ödenen “engelli bakım ücreti”nin verildeği bankaların değişmesine tepki gösteren Engelli Hakları Komisyonu’nun Başkanı’nı eşinin ödemesi donduruldu.

Paylaş

ORDU’da Engellilere ödenen “engelli bakım ücreti”nin verildeği bankaların değişmesine tepki gösteren Engelli Hakları Komisyonu’nun Başkanı’nı eşinin ödemesi donduruldu.
Bankaların değişmesi üzerine yaşanan mağduriyet üzerine Emek Parti’sinin göstermiş olduğu tepki, gazetemizde de yayınlanmıştı.
Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Metin Aksoy, yaşananlar üzerine bir açıklama yaparak olayı protesto etti. Evde bakım ücretlerinin ödemelerinin yapılacağı bankaların değişikliği konusunda yaşanan olumsuzluklar üzerine bankayla yapılan anlaşmanın koşullarını öğrenmek için verilen dilekçe üzerine adeta cezalandırıldığını vurgulayan Aksoy, “Ordu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar’ın keyfi tutumu sonucu eşimin hakkı olan ‘evde bakım ücreti’ donduruldu. Dilekçe veren diğer ailelere de telefon açılarak huzursuzluğa sürüklendiler” dedi.
Sosyal Hizmetler il müdürünün, “kamu yararına” kullanması gereken makamını kişisel kaprislerine alet edemeyeceğini belirten Aksoy, “Bilgi edinme hakkımı kullanmamdan dolayı rahatsız olan müdürün keyfiyetine çomak sokmak rahatını bozdu. ‘Engelli bakım ücreti’ni, verdiğimiz belgelerle sürekli alırken (belgelerde eksiklik ve yanlışlık kesinlikle yok) birdenbire ‘eksik belge’ gerekçesi nereden çıktı? Eğer bir usulsuzlük varsa bu zamana kadar yapılan ödemelerden kendisi sorumlu değil mi” diye sordu.
Engellileri ve ailelerini rahatsız etmeyi alışkanlık haline getiren Sosyal Hizmetler il müdürüne seslenen Aksoy, “Makamını keyfiyetine göre kullanamazsın, yanlışından bir an önce dön. Keyfi davranışının ve bizleri mağdur edişinin hesabını yasal haklarımızı kullanarak soracağız. Gerekirse, yaşadığımız mağduriyetten dolayı manevi tazminat da dahil tüm yasal yolları deneceğiz.Yetkilileri ve kamuoyunu da engellilere sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir kot işçisi daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ataköy’ün yeşil alanları ranta açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...