17 Mayıs 2010 00:00

Kürt Dil Bayramı kutlamaları sürüyor

TZP Kurdi’nin organize ettiği Kürt Dil Bayramı etkinlikleri sürüyor.

Paylaş

TZP Kurdi’nin organize ettiği Kürt Dil Bayramı etkinlikleri sürüyor. Diyarbakır’da düzenlenen şölende, Ceylanpınar’daki söyleşide ve Mardin’de gerçekleşen mitingde Kürt kurum ve kuruluşlara, siyasetçilere Kürtçe konuşmaları yönünde çağrılar yapıldı.
TZP Kurdi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nı, Koşuyolu Parkı’nda düzenlediği şölenle kutladı. Düzenlenen şölene Kürt yazarlar ve Kürt gazetecilerle çok sayıda vatandaş katıldı. “Kurdî sterka ezmanê welatê meye” sloganı ile düzenlenen şölende açılış konuşmasını Kurdi-Der Genel Başkanı Dr. Remzi Azizoğlu yaptı. Kürt dili üzerindeki baskı ve asimilasyon politikalarına dikkat çeken Azizoğlu, “Evinizde çocuklarınızla Kürtçe konuşun, siyasetinizi Kürtçe yapın” dedi. Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde sunumun yapıldığı şölende, her iki lehçede Cegerxwîn şiirleri okundu. Aram Tigran ve Ayşe Şan’ın birbirinden güzel şarkılarının çalındığı gecede, dengbêjler de sahne aldı.
Ceylanpınar’da yapılan söyleşide ise Kürt dili tarihi, gelişimi ve dil üzerindeki asimilasyon politikaları değerlendirildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ise KURDİ-DER Kızıltepe Şubesi’nin açılışının ardından, binlerce kişinin katıldığı bir miting yapıldı.
KURDİ-DER Van Şubesi’nin Van Ticaret Odası (VATSO) Toplantı Salonu’nda yapmayı planladığı ‘Kürt Dili’ konulu panel ise polislerin salon girişinde arama yapmak istemesi üzerine iptal edildi.
HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Barışa giden yollar açılsın

SONRAKİ HABER

Bingöl esnafı çözüm bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...