27 Ekim 2010 00:00
Praktikerde sorun masa başında çözülmeli
KOOP-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney, Praktiker işverenin Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalama yetkisinin kendilerine verilmesine karşı Yargıtaya itiraz etmesine tepki gösterdi.
Güney yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede yapı market sektöründe ilk kez sendikal örgütlenmeyi Praktiker mağazalarında başardıklarını belirterek, işverenlerin ise yargı sürecinde yaşanan aksaklıklardan faydalanmaya çalıştıklarını belirtti.
Praktiker işvereni daha önce de sendikanın çoğunluk sağladığına dair karara itiraz ederek mahkemeye başvurmuş ve fakat işverenin açtığı davanın reddine ve sendikanın yetkili olduğuna karar verilmişti diyen Güney, işverenin süreci geciktirmek ve işçileri TİS hakkından mahrum bırakmak için Yargıtaya başvurduğuna dikkat çekti.
Güney, Praktiker işverenini Yargıtaya yaptıkları başvuruyu çekmeleri konusunda uyararak, Koop-iş sendikası, işveren bu tutumundan vazgeçinceye kadar Praktiker işyerleri önünde bu haksız ve kötü niyetli girişimleri protesto edecektir dedi.
Güney, mücadeleyi ulusal ve uluslararası düzeyde büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et