11 Kasım 2010 00:00

Kanserli Taylan Çintay serbest bırakılsın


AĞIR hasta tutukluların serbest bırakılması için İHD Cezaevi Komisyonu tarafından her hafta düzenlenen eylemde bu hafta 12 yıldır cezaevinde tutulan mesane kanseri hastası hükümlü Taylan Çintay’ın (34) durumuna dikkat çekilerek, tedavisinin yapılabilmesi için serbest bırakılması talep edildi.
İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu tarafından ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için gerçekleştirilen eyleme bu hafta da devam edildi. Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen İHD’liler “Hapishanelerde ölüm istemiyoruz hasta tutuklular serbest bırakılsın” yazılı pankart ile hasta tutukluların resimlerini taşıdı. 10 dakika oturma eylemi yapan insan hakları savunucuları bu hafta 12 yıldır cezaevinde tutulan mesane kanseri hastası Hükümlü Taylan Çintay’ın (34) durumunu gündeme getirdi.
Basın açıklamasını okuyan Cezaevi Komisyonu Üyesi Gönül Sonbahar Erdem, müebbet hapis cezası verilen Çintay’ın ölüm sınırında olduğunu belirtti. Tutulduğu Erzurum Cezaevinden Gaziantep E Tipi Cezaevine gönderilen ve her 3 ayda bir ameliyat olması gereken Çintay’ın bu güne kadar sadece iki kez ameliyat edildiğini aktaran Erdem, “Gaziantep Tıp Fakültesine götürülen Çintay’ın ameliyatını yapacak olan Prof. Erboğacı’nın dosyayı incelemesinin ardından “Oda verilemeyeceği söylendi” şeklinde beyanda bulunuyor. Mahkum odasının depo olarak kullanıldığı, kalan kısmında ise mahpusların tutulduğu anlaşılıyor. Sabah 9’da ameliyat olacağı söylenmesine rağmen edilmiyor ve 3 saat morgda bekletiliyor, ardından ameliyat yapılmadan cezaevine geri gönderiliyor” dedi. Erdem, Çintay’ın tedavisinin yapılabilmesi için derhal serbest bırakılmasını istedi.
Çeşitli gerekçelerle tedavisi engellenen, hastaneye sevkleri ayları bulan hasta mahpusların ölüme terk edildiğini de dile getiren Erdem, “Ayrıca hastane sevkleri yapılmamakta ya da geç yapılmakta, bu durum da her geçen gün mahpusları ölüme bir adım daha yaklaştırmakta” diye konuştu. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et