17 Kasım 2010 00:00

Senaristler suçlamaya tepkili

AKP’Lİ bir milletvekilinin “Senaristler ruh hastası gibi dizi yazıyor” sözleri, dizi yazarları tarafından tepkiyle karşılandı.

Paylaş

AKP’Lİ bir milletvekilinin “Senaristler ruh hastası gibi dizi yazıyor” sözleri, dizi yazarları tarafından tepkiyle karşılandı. Senaristler, tacizi, tecavüzü, başka sorunları hatırlatıp “Biz yaratmadık” dedi.
Senaryo Yazarları Derneği AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara’nın sözleri üzerine bir açıklama yaptı. İncekara’nın 15 Kasım 2010 tarihli Habertürk gazetesinde yayınlanan “Senaristler ruh hastası gibi dizi yazıyor. Ruh sağlıklarından, şuuraltlarından şüphe ediyorum” sözleri senaristler tarafından hakaret kabul edildi.
“Televizyon dizileri ya da sinema filmleri sorunları çözmek için değilonları anlatmak, meseleye dikkat çekmek, farklı yönleriyle ele almak için yapılırlar. Siyasetçiler ise özellikle iktidar partisi milletvekilinin görevi ise bu sorunları çözmek ve önlemektir” diyen senaristler, “Sayın milletvekilinin görevi bu sorunla mücadele etmektir. Bu sorunu dizi yazarları yaratmamıştır. Dolayısıyla da sayın milletvekilinin dizilerle değil, sorunun kendisiyle alakadar olması gerekmektedir” diye devam etti.
“İncekara’nın kaçmaya çalıştığı diziler değil sorunların bizatihi kendisidir” ifadesinin kullanıldığı açıklamada TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı da olan İncekara’nın dizi izlettirmeyerek çocukların korunacağını düşünmesi için de “dikkate alınması gereken bir ruh hali” ifadesi kullanıldı. Senaristlerin açıklaması şöyle son buldu: “Organ mafyasının kaçırdığı çocukları, onlarca kişinin tecavüzüne uğrayan kız çocuklarını, yurtlarda tacize uğrayan genç kızları hatırlatarak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı sayın milletvekilinden özür dileriz.”
İncekara’nın isim vermeden eleştirdiği dizilerin başında gelen Fatmagül’ün Suçu Ne’nin senaristleri Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu ise, Medyatava sitesine gönderdikleri açıklamada şöyle dedi: “Bu, hakaret ederek, sopa göstererek, sindirmeye çalışmanın son noktasıdır.”
“Bu hakarete sessiz kalmayacağız” diyen Yörenç ve Gençoğlu “Biz yaptığımız işle gurur duyuyoruz” ifadesini kullandı. Senaristler yetkililerin, “bu olayların faillerinin peşine düşmesi, bu olayların mağdurlarına destek olması ve bu konuları kamu oyunda yüksek sesle söyleyenlerin yanında olması” gerektiğini söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

“Hücreler”i yazdı, hapse atıldı!

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...