17 Mart 2006 23:00
Jeoloji kurultayı
20 Mart'ta düzenlenecek
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 59'uncusu düzenlenen Türkiye Jeoloji Kurultayı 20-24 Mart günleri MTA Kültür Sitesi'nde gerçekleşecek. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı İsmet Cengiz, kurultaya katılım çağrısı yaparak, bir deprem ülkesi olan Türkiye'de jeolojiye gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.
Cengiz yaptığı yazılı açıklamada, gerekli önlemler alınmadığı için felakete dönüşen doğa olaylarına rağmen jeolojinin önemsenmemesinin anlaşılmaz olduğunu vurgulayarak, dünyanın içinde bulunduğu global ısınma ve çevre kirliliği sorunlarında jeoloji'ye başvurduğunu ifade etti. Kentsel ve endüstriyel planlama çalışmalarında da doğal koruma alanlarının planlanması konusunda son yıllarda çevre jeolojisinin yol gösterici olduğuna dikkat çeken Cengiz, "Yeraltı sularının aranması ve bulunması, içme sularının kıyıların, kamusal yapılarının ve sulak alanların korunması ile su politikalarının oluşturulması da jeoloji mühendislerinin çalışma konularının başında gelmektedir" dedi.
Cengiz, Türkiye Jeoloji Kurultayı'nın 20-24 Mart günleri MTA Kültür Sitesi'de yapılacağını bildirerek, 4 bin jeoloji mühendisinin kurultaya katılacağını kaydetti. Cengiz, kurultayın içinde yaşamsal öneme sahip depremsellik başta olmak üzere doğal afet ve planlı kentleşme konularının ele alınacağını bildirdi.
Evrensel'i Takip Et