28 Şubat 2005 22:00

Kayseri EBK işçileri
   SEKA için kapanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın SEKA işçilerine 1 Mart'a kadar süre tanıdığını hatırlatan Kayseri EBK işçileri, polisin direnişe müdahale olasılığına karşı bugün aileleriyle birlikte işyerlerine kapanacak.

Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın SEKA işçilerine 1 Mart'a kadar süre tanıdığını hatırlatan Kayseri EBK işçileri, polisin direnişe müdahale olasılığına karşı bugün aileleriyle birlikte işyerlerine kapanacak. Bu dayanışma kararı, Öz Gıda-İş Kayseri Şube Başkanı Servet Yıldız'ın çağrısıyla önceki gün yapılan toplantıda alındı. Harb-İş, Tes-İş, Genel-İş, SES ve Eğitim Sen yönetici ve üyelerinin katıldığı toplantıda, SEKA ve TEKEL işçilerinin mücadelelerinin diğer işçilere örnek olduğu, özelleştirmelere karşı ortak bir platformda mücadele edilmesi gerektiği ifade edildi.

Binlerce imza Kayseri EBK işçilerinin, kendi işyerlerinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine karşı mücadelesi de sürüyor. İmza kampanyası başlatan işçiler, örgütlü oldukları Hak İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi destek vermemesine rağmen, kısa süre içerisinde 50 bini aşkın imza topladılar. Kampanya devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'e kararlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Şehir Hatları'nda anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...