06 Şubat 2005 22:00

Sağlıkta dönüşüm
   Hipokrat yeminine aykırı

SES Adana Şubesi'nin genel kurulu önceki gün Eczacılar Odası'nda gerçekleştirildi. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde Nazan Eroglu, Mehmet Antmen, Yüksel Karakaya, Orhan Erdem, Hüseyin Yilmaz, Zübeyde Eren ve Dogan Ünsal yönetime getirildi.

Paylaş
SES Adana Şubesi'nin genel kurulu önceki gün Eczacılar Odası'nda gerçekleştirildi. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde Nazan Eroglu, Mehmet Antmen, Yüksel Karakaya, Orhan Erdem, Hüseyin Yilmaz, Zübeyde Eren ve Dogan Ünsal yönetime getirildi.

Doktor pirim peşinde koşacak Genel kurulun açiliş konuşmasini yapan Şube Başkani Ali Dinigüzel, AKP Hükümeti'nin "sağlıkta dönüşüm" projesinin sağlığı piyasaya açmayı hedeflediğini belirterek buna karşı mücadelenin süreceğini belirtti. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Yaşar Ulutaş ise Genel Sağlık Sigortası ile hekimlerden "Hastaların primlerini ödeyip ödemediğini takip etmesinin, prim ödenmemişse hizmet vermemesinin" istendiğine belirterek "Bu Hipokrat yeminine aykırıdır" diye konuştu. CHP Adana Milletvekili Kemal Sag, DEHAP, EMEP, ÖDP ve SHP yöneticilerinin de birer konuşma yaptigi kongrede, emekli olan SES Adana Şube Başkani Ali Dinigüzel ve Şube Sekreteri Yusuf Demirci'ye de birer plaket verildi.

Çetin bir mücadele bekliyor ESM Diyarbakır Şubesi kongresinde tek liste ile gidilen seçimlerde eski yönetim yeniden göreve getirildi. Açılış konuşmasını yapan ESM Diyarbakır Şubesi Başkanı Medeni Tutşi, ABD'nin Ortadoğu'daki politikalarına ortak olan hükümetin, özelleştirme uygulamalarıyla Dünya Bankası ve IMF'nin isteklerini yerine getirdiğini söyledi. Tutşi, ESM'de örgütlü olan kurumlarının özelleştirme kapsamına alındığını belirterek, çetin bir mücadelenin kendilerini beklediğini ifade etti.

İnfaz faciadır Hükümetin Kürt sorununun çözümsüzlüğündeki rolünü de ifade eden Tutşi, "Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ın öldürülmesi ve Siirt'te beş gencin infaz edilmesi bir faciadir" diye konuştu. DEHAP Diyarbakir Il Başkani Celallettin Birtane de zenginliklerin sermayeye peşkeş çekildigini ifade ederek, kamu emekçilerinin bunlar karşisinda örgütlenmesi gerektigini belirtti. SES Uşak Şube kongresi sonucunda Aziz Hoş, Ülfet Göç, Hasan Ispir, Jale Güler, Derya Gürbüz, Meryem Özer ve Fikri Midik seçildi. Iki listenin yariştigi BTS Adana Şube kongresinde ise Nurhan Karadag, Kadir Özbek, Tonguç Özkan, Ahmet Avşar, Mehmet Gök, Nevzat Sayan ve Egemen Çevik delegelerin oylariyla yönetime getirildi.

ÖNCEKİ HABER

Ortak mücadele çagrisi

SONRAKİ HABER

MOPAK işçisi kararli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa