06 Ocak 2005 22:00

EP'den halka çağrı

16 Ocak'ta genel eylem kararı alan Emek Platformu, tüm halkı eylemlere katılmaya çağırdı. EP, bir çok bölgede yapacağı toplantılarla halkı bilgilendirecek.

Paylaş
Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin SSK hastanelerinin devrini öngören yasa tasarısını alelacele Meclis Genel Kurulu'na indirmesi üzerine eylem takvimi çıkardı. Emek Platformu (EP), 16 Şubat'a kadar AKP Hükümeti'nin tüm saldırılarına karşı halkı bilgilendirme faaliyeti sürdürecek. 16 Şubat'ta ise 81 ilde "iktidarı genel uyarı eylemi" gerçekleştirilecek. EP tüm halka, eylemlere destek vermesi konusunda çağrı yaptı.

Yine katılmadılar EP Başkanlar Kurulu, tasarının Genel Kurul'da görüşüldüğü saatlerde toplandı. Toplantıya KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Türk-İş başkanlar düzeyinde katıldı. Bundan önce dönem sözcülüğünün BASK'e geçmesini bahane göstererek, uzun zamandır toplantılara katılmayan Türkiye Kamu-Sen dünkü toplantıda da yoktu. Memur-Sen ve Hak-İş'in de katılmaması dikkat çekti. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, EP'in, kendi bileşenlerinin dışındakilerin eylemlere katılımı sağlamak için, sosyal güvenlik "reformu", SSK hastanelerinin devri, Köy Hizmetleri'nin kapatılması ve Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile iligili yasal düzenlemeler konusunda daha etkin bilgilendirme yapması gerekliliği tartışıldı.

Bölge toplantıları Toplantıda, 29 Ocak 2005 tarihinden itibaren başta Ankara, İzmir, İstanbul, Adana olmak üzere çeşitli illerde bölge toplantılarının yapılmasına karar verildi. Bu toplantılarda hükümetin emekçilere yönelik tüm saldırıları başta biliminsanları olmak üzere, EP Başkanlar Kurulu tarafından anlatılacak. Buarada bildiri, afiş, broşür vb. görsel tanıtım araçları ile tüm Türkiye'de bilgilendirme faaliyetleri sürecek.

Genel eylem 16 Şubat'a kadar sürdürülecek bu bilgilendirme faaliyetinin ardından 16 Şubat'ta 81 ilde "iktidarı genel uyarı eylemi" gerçekleştirilecek. Eylemin içeriği illere göre değişirken, bazı illerde viziteye çıkmama, bazı illerde miting şeklinde olacak. EP Dönem Sözcüsü Mehmet Soğancı, bütün örgütlerin hazırlıklarının başladığını ifade ederek, hükümetin ekonomik ve sosyal hayatı tahrip edecek girişimlerini durdurmak ve insanca yaşabilecek bir Türkiye için tüm halka eylemlere katılma çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Hastalar da eyleme katıldı

SONRAKİ HABER

Tasarı Anayasa'ya aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...