30 Eylül 2011 09:58

Emine Erdoğan da Barış Anneleri’ni hatırladı!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından, eşi Emine Erdoğan da Kürt annelerine ‘Tülbentlerinizi nereye sereceksiniz’ diye sordu. Başbakan’ın açıklamasına ‘Biz yıllardır tülbentimizi barış için seriyoruz’ diye yanıt veren Barış Annelerinin çağrıları ve çabaları tıpkı Başbakan gibi eşi tarafından da yok sayıldı.

Emine Erdoğan, Makedonya’daki Üsküp Türk Çarşısı’nı gezerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batman’da hamile bir kadın ve çocuklarının yaşamını yitirdiği olayla ilgili konuşan Erdoğan, “Bunu bütün annelerin, bütün kadınların kınaması gerekiyor. Bilhassa Kürt annelerinin. Başbakanın dediği gibi, beyaz yazmanızı ne zaman yere sereceksiniz? Onu bekliyoruz. İnşallah kadınlar bu bilince sahip olursa, terör barınamaz. Bugünleri bekliyoruz inşallah” dedi.

Barış Anneleri geçen yıl Anneler Günü’nde Ankara’da yaptıkları eylemde Emine Erdoğan’a seslenmişler, ancak Erdoğan bu çağrılara ilişkin tek bir açıklama bile yapmamıştı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et