27 Eylül 2011 09:15

TÜYAP Mısır’ı konuk ediyor

TÜYAP  ve  Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2011 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Mısır edebiyatı ve kültürüyle konuk ülke olacak.Bu sene 30. yaşını kutlamaya hazırlanan İstanbul Kitap Fuar

TÜYAP Mısır’ı konuk ediyor
Paylaş

TÜYAP  ve  Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2011 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Mısır edebiyatı ve kültürüyle konuk ülke olacak.

Bu sene 30. yaşını kutlamaya hazırlanan İstanbul Kitap Fuarı ve Mısır’ın Onur Konuğu olarak fuarda düzenleyeceği etkinlikler hakkında Taxim Hill Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına TÜYAP Kültür Fuarı Genel Kordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, Mısır Büyük Elçisi Abderahman Salaheidin katıldı.

Bu yıl, “Umut: düş mü gerçek mi?​” temasıyla gerçekleşen İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı ise Ferid Edgü olarak belirlendi. İstanbul Kitap Fuarı bu yıl resmi olarak ilk defa  uluslararsı platformda düzenlencek. 500 civarında yayınevi ve 400 bin civarında okurun katılması beklenen fuara, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Rusya, ABD, Almanya’dan yayınevleri ve telif ajansı katılacak. 30. İstanbul Kitap Fuarı’nda 200’ün üzerinde etkinlik düzenlenecek. 12-15 Kasım tarihleri arasında Mısır edebiyatının önde gelen yazarları ve yayınevleri fuardaki yerini alacak. Mısır edebiyatının önemli isimlerinden Necip Mahfuz’un da 100. doğum yılında anılacağı fuardaki etkinliklere, Ala Al Asvani, Gamal Gitani, İbrahim Aslan ve Mohamed Salmawy katılacak.

Mısır etkinlikleri arasında “Arazi”, “Bir Başlangıç ve Bir Bitiş”, “Bana Bir Hikaye Anlat”, “Al Kitkat” filimleri Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak gösterilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Snop Metal’de direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

‘DarAlanlar’ için sinema festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...