12 Haziran 2003 21:00

Sanatçılar Parkı açıldı

Beşiktaş Sanatçılar Parkı hizmete girdi. 250 sanatçının yer aldığı parkta, yaşayan sanatçılar el izlerini bizzat kendileri açarken, hayatta olmayan sanatçıların büstlerini ise yakınları hizmete açtı.

Paylaş
Beşiktaş Sanatçılar Parkı, önceki gün çok sayıda sanatçının ve siyasetçinin katıldığı renkli bir törenle hizmete girdi. Beşiktaş Belediyesi tarafından Akatlar'da inşa edilen parkın açılışına halk da yoğun ilgi gösterdi. Nejat Uygur, Kenan Işık, Mustafa Alabora, Çiğdem Tunç, Jale Yılmabaşar, Müjdat Gezen, Erdal Özyağcılar, TYS Genel Başkanı Cengiz Bektaş, Gönül Yazar, Muazzez Ersoy, Müjde Ar, Erdal Özyağcılar, ressam Bedri Baykam, heykeltraş Mehmet Aksoy, Orhan Gencebay, işadamı Sakıp Sabancı ve Ercan Karakaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin katıldığı açılışın sunuculuğunu Halit Kıvanç yaptı. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Buradaki amacımız sanata emeği geçen topluma mal olmuş sanatçılarımızı, sonraki kuşaklara daha iyi anlatmaktır" dedi. Namoğlu sanatçılara hitaben de "Bu park bundan böyle sizlerin eserlerinizle yaşamaya devam edecektir" dedi. Namoğlu, parkın alt kısmında yapımı devam eden kültür merkezinin bu yıl sonunda açılacağının sözünü verdi. Konuşmaların ardından kurdela kesildi ve sanatçıların büst, el izleri ve rölyeflerini açılışı yapıldı.

Değişik etkinlikler 48 bin metrekare arazi üzerine kurulan parkta, yedi sanattan (edebiyat, resim, müzik, heykel, sahne sanatları, mimari ve sinema) toplam 250 sanatçının büst, heykel, rölyef ve sağ el izleriyle yaşatılacak. Parkta yer alan sanatçıların isimleri Beşiktaş Belediyesinin 30 bin kişi üzerinde yaptığı bir anket sonucu belirlenmiş. Sanat Meydanı, Sanat Kafeterya, Yedi Sanat Meydanı, Hayal Bahçesi, Sanat Bulvarı, Yeşilçam Sokağı, Gülizar Sokak, Çocuk Bahçesi, Helikopter Pisti, İmza Günleri Mekanı, Tanıtım ve Satış Reyonları, Müzik Ritimli Havuz, Amfi Tiyatro ve Sanat Duvarı gibi değişik aktivite alanları bulunduğu parkta, halkın yürüyüş yapabileceği 1500 metrelik bir yürüyüş parkuru da var. Parkur Sanatçılar Parkı'nın üst girişinden başlayıp parkın alt kısmında henüz inşaatı devam Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ne kadar gidiyor. Yapı tamamlandığında 1000 kişilik kapasitesiyle tiyatro, gösteri salonu ve cep sineması olarak hizmet verecek.

ÖNCEKİ HABER

Sanat köprüsü yeniden

SONRAKİ HABER

Tüccar siyaset: Yağma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa