21 Eylül 2011 11:16

4688’De Anlaşma Yok

Kamu emekçilerinin toplusözleşme hakkına ilişkin 4688 Sayılı Yasa’da yapılacak değişikliklerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile konfederasyonlar arasındaki görüşmeden yine sonuç çıkmadı. Taraflar Cuma günü (yarın) tekrar bir araya gelecek.Kamu görevlilerinin toplusözleşme hakkının

4688’De Anlaşma Yok
Paylaş

Kamu görevlilerinin toplusözleşme hakkının Anayasaya girmesinin ardından 4688 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nda yapılması gereken düzenlemelere ilişkin konfederasyonlar ve Çalışma Bakanlığı önceki gün üçüncü kez bir araya geldi. Bakan Faruk Çelik’in başkanlığındaki Üçlü Danışma toplantısına KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Bakan Çelik, kanunun adının “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” olarak değiştirileceğini açıkladı. Kanunda yer alan 46 maddeden 26’sının değişeceğini, bir maddenin de kalkacağını duyuran Çelik, kanuna 2 de geçici madde ekleneceğini söyledi. Bakanlığın hazırladığı taslak metin üzerinde bir değerlendirme yapıp yasa taslağını hızlıca Bakanlar Kuruluna sevk edeceklerini belirten Çelik, Meclis açılır açılmaz konunun Genel Kurul’da görüşülmesini amaçladıklarını kaydetti.

TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

6 saat süren toplantıdan sonuç çıkmaması üzerine tarafların Cuma günü (yarın) yeniden toplanacağı açıklandı. Toplantıyı gazetemize değerlendiren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “İkinci toplantının bir tekrarı yaşandı. Çünkü Çalışma Bakanlığı bir önceki toplantıda sunduğumuz önerileri taslak metnine işlemedi” eleştirisinde bulundu. Bakanlığın “öneriler yoğunluk nedeniyle taslağa işlemedi” diye açıklama yaptığını aktaran Özgen, toplusözleşmenin kapsamı ve tarafları, grev hakkı ve örgütlenmenin önündeki engeller, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu konularındaki önerilerini bir kez daha Bakanlığa sunduklarını söyledi.

KASIM’DA GREV UYARISI

KESK Genel Başkanı Özgen, yarın yapılacak toplantının aynı çerçevede sürmesi halinde görüşme yapmanın bir anlamı kalmayacağını dile getirdi. Grev hakkının yasaklanması ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması yönündeki taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Özgen, talepleri dikkate alınmadığı takdirde KESK Danışma Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Kasım ayı içerisinde greve çıkacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamu-Sen: Esnek istihdam kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Pertek Belediyesi halk toplantısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...