22 Ağustos 2011 02:41

‘Can Yücel’i yok edemezsiniz’

CAN Yücel’in mezarına yapılan saldırı Ankara’da kınandı. Gazeteciler ve edebiyatçılar, Can Yücel’i sağlığında yok edemeyenlerin bugün mezarına saldırdığını belirttiler.Yüksel Caddesi’nde önceki gün bir araya gelen gazeteci-yazarlar adına açıklamayı  yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel

‘Can Yücel’i yok edemezsiniz’
Paylaş

Yüksel Caddesi’nde önceki gün bir araya gelen gazeteci-yazarlar adına açıklamayı  yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Bulut, AKP Datça İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz’in, Yücel’in mezarına şarap dökülmesini bahane ederek sarfettiği sözler sonrası gericilerin mezarı kırdığına dikkat çekti.  Can Yücel yazdığı bütün şiirlere ve savunduğu insanlık değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini bildiren Bulut, saldırıyı yapanların bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılmasını istedi.

‘VANDALİZM’İN KALBİ YOK’

Can Yücel’in mezarına saldırının barbarca olduğunu belirten şair Ahmet Telli ise, “ belli ki vandalizmin kalbi yok. Kalbi olmadığı için sevgisi, saygısı yoktur. Onların uzantıları Afganistan’da devasa heykelleri dinamitlerle yerle bir etmişlerdir” dedi. Kars’ta İnsanlık Anıtı’nı yıkan anlayışla, Can Yücel’in mezarını yıkan anlayışın aynı olduğunu belirten Telli, “hangi neden ve gerekçeyle olursa olsun Can Yücel’in anıt mezarına yapılan bu saldırı barbarcadır, faşizandır. Tahammülsüzlüğün bu kadarına çığlık çığlığa ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hem kişisel hem değil

SONRAKİ HABER

Yeni sendikal süreç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...