02 Mart 2011 13:35

Tunus sınırında mülteci krizi

Birleşmiş Milletler, Libya'daki çatışmalardan kaçan onbinlerce kişinin Tunus sınırına yığılması nedeniyle kriz yaşanmakta olduğu uyarısında bulundu. Yardım görevlilerinin mülteci akınıyla başa çıkamadıkları belirtiliyor. Şimdiye kadar Libya'dan Tunus ve Mısır'a 140 bin kişinin geçtiği tahmin ediliyor.Birleşmiş

Tunus sınırında mülteci krizi
Paylaş

Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü'nden Melissa Fleming'e göre, çatışmaların başladığı 20 Şubat'tan bu yana Libya'dan Tunus'a 70-75 bin kişi gitti. Aynı sayıda mülteci de Mısır sınırından giriş yaptı.

Fleming, AFP ajansına,"Personelimiz, sınırdaki yığılma nedeniyle bir kriz noktasına gelindiğini söylüyor" dedi.
"Tunus'a bir saatte 2000 kişinin geçtiği belirtiliyor. Ancak bu kişilerin çoğunun gidecek yerleri yok. Sınırın Libya tarafında 20 bin kişi daha bekliyor."

BM yetkilileri, Libya'da bulunan binlerce Iraklı, Somalili ve Sudanlı kayıtlı mültecinin de zor durumda olduğunu belirtiyor. Bu kişiler, sıkışıp kaldıklarını, tehdit edildiklerini ve hedef alındıklarını belirtiyor.

Sınır bölgesindeki mültecilere yiyecek dağıtıldığı ancak yardım çabalarının yetersiz olduğu kaydediliyor. Birçok kişi yollarda ve otoparklarda uyuyor.

ÖNCEKİ HABER

İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasını Aliyev mi istedi?

SONRAKİ HABER

Cebeci Kampüsü’nde bildiri çatışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa