25 Aralık 1999 22:00

Taşanlar, para karşılığı

   silah ruhsatı dağıtmış

Paylaş
Taşanlar, para karşılığı silah ruhsatı dağıtmış
Hakkındaki iddialar üzerine Bursa Valiliği görevinden alınan ve Erol Evcil'i korumakla suçlanan Orhan Taşanlar'ın, kendi adına yaptırılacak ilköğretim okuluna bağış karşılığı silah ruhsatı verdiği açıklandı.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, DSP Bursa Milletvekili Ali Arabacı'nın yazılı soru önergesini yanıtlarken, Bursa Valiliği görevinden alınan Orhan Taşanlar'ın bağış karşılığında 292 kişiye silah taşıma ruhsatı verdiğini bildirdi. Tantan, Taşanlar'ın valilik görevi süresince Bursa'da 158 kişiye "referanslı" olarak silah taşıma ruhsatı verdiğini belirtti. Tantan'ın verdiği bilgilere göre, 250 milyon lira bağış karşılığında 152 kişiye silah taşıma, 500 milyon lira bağış karşılığında da 140 kişiye silah bulundurma ruhsatı verildi.
Tantan, bağış toplanması vatandaşların şikâyetlerine neden olduğundan, İçişleri Bakanlığı'nın 5 Ağustos 1999 tarih ve 132 sayılı genelgesi ile "vatandaşların rızası olmaksızın hiçbir surette bağış toplanmaması" için ilgili birimlere ve valiliklere emir verildiğini söyledi.
Sadettin Tantan, Bursa'da Taşanlar'ın Valilik görevinden ayrıldığı 30 Eylül 1999 tarihinden itibaren silah ruhsatları ile ilgili bağış toplanmadığını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Uras, Avrupa'yı özgürleştirecek

SONRAKİ HABER

DİSK'ten Emek Platformu'na çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...