09 Eylül 1999 21:00

Afetzedelere işe almada öncelik

Marmara Bölgesi'ndeki deprem felaketinde can ve mal kaybına uğrayan afetzedelere, kamu kurum ve kuruluşlarında işe alınmalarında öncelik tanınacak.

Paylaş
Afetzedelere işe almada öncelik
Marmara Bölgesi'nde meydana gelen deprem felaketinin ardından can ve mal kaybına uğrayan afetzedelere, kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerine işe göndermede ve bu işyerlerince daimi veya geçici işçi kadrolarına alınmalarında öncelik tanınacak. Bursa, Bolu, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'ta meydana gelen depremde zarar gören afetzedelere, daimi veya geçici işçi statüsünde işe gönderilmeleri ve işe alınmalarında öncelik tanınmasına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğe göre, gerek ikametgâh olarak kullanılan binalardaki hasar, gerekse üretim araç ve kaynaklarının kaybı yüzünden geçim imkânını kaybeden afetzedeler, valiliklerce tespit edilecek. Tespit olunan bu afetzedelerin isimleri ile ikamet adreslerini gösteren listeler, valiliklerce tasdik edilerek, İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun yerel şube müdürlükleri ile genel müdürlüğe bildirilecek. Bu listelerde yer almayan afetzedeler de valiliklerden alacakları belgelerle birlikte doğrudan kuruma başvurabilecekler. "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" Marmara Bölgesi'ndeki afetzedeler için uygulanmazken, afetzedeler için öncelikli gönderme ve işe alma işlemi 25 Ağustos 2000 günü mesai bitimine kadar geçerli olacak.
ÖNCEKİ HABER

'Ege'de sismik çalışma yapılmalı'

SONRAKİ HABER

'Taban fiyatlar üreticinin maliyetini bile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...