08 Ağustos 2011 04:23

Lüks otel iftarlarına protesto

Emek ve Adalet Platformu’nun düzenlediği “Lüks Otel İftarlarını Protesto” buluşması Conrad Oteli önünde açılan iftarla gerçekleşti.Yazarlar İhsan Eliaçık, Murat Menteş, Hidayet Şefkatli Tuksal, Emine Uçak Erdoğan ve tiyatrocu Ulvi Alacakaptan iftara katılanlar arasındaydı. Tiyatrocular, gazeteciler, aktivist

Lüks otel iftarlarına protesto
Paylaş


Yazarlar İhsan Eliaçık, Murat Menteş, Hidayet Şefkatli Tuksal, Emine Uçak Erdoğan ve tiyatrocu Ulvi Alacakaptan iftara katılanlar arasındaydı. Tiyatrocular, gazeteciler, aktivistler, sokak çocukları ve Afrikalı göçmenler de iftara destek verdi.

Hep birlikte İftarını açan katılımcılar, getirdikleri iftariyeliklerini bölüşerek yedikten sonra yazar İhsan Eliaçık, buluşmanın anlamını özetleyen bir konuşma yaptı. "İftar bir zengin eğlencesi olmuştur" diyen Eliaçık, "burada bizler derin çelişkilerin yol açtığı, açlığın ve yoksulluğun kol gezdiği bir ülkede insanlara bir mesaj vermek için toplanmış bulunmaktayız" diyerek piyasalaştırılan iftarları eleştirdi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Eliaçık, Ramazan boyunca iftarlara devam edeceklerini ifade etti. (ADİLMEDYA/İSTANBUL)


'İSRAF DEĞİL İNSAF'

Conrad Otel önünde toplanan katılımcıların dövizlerini otelin girişine bakacak şekilde koydukları görüldü. Dövizlerde birbirinden ilginç sloganlar yer aldı:

“Orucunu Kapitalizmle Bozma”, “Conrad’ta Muhteşem İsraf. 80 TL=100 Ekmek Parası”, “İsraf Değil İnsaf”, “Otelde Değil Önünde İftar”, “İftar Menü: 316 TL, Asgari Ücret: 658 TL”, “1 Milyar İnsan Hangi Suçundan Dolayı Aç”, “İnsanlığa Açız”, “Ramazan Festival Değildir- İftar Zengin Eğlencesi Değildir”, “İstanbul İçin Utanç Vakti”, “Ağzınızın Tadını Bozmaya Geldik”

ÖNCEKİ HABER

Hiroşima'nın yıldönümünde Mersin'den hükümete mesaj

SONRAKİ HABER

Bakan, Pertek’e ‘huzur’ vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...