16 Mayıs 2015 12:53

HDP’li aday işten atılan CMS işçilerini ziyaret etti

HDP Antep milletvekili adayı Mecit Bozkurt Antep’te işten atılan CMS işçilerini ziyaret ederek direnişe destek verdi.

Paylaş

HDP Antep milletvekili adayı Mecit Bozkurt Antep’te işten atılan CMS işçilerini ziyaret ederek direnişe destek verdi.

Antep’te yaklaşık 3 aydır maaşlarını almayan CMS işçileri, maaşlarını almamaları üzerine fazla mesai kalmadıkları için patron tarafından işten atılması üzerine işçiler fabrika önünde bekleyişi geçmişti. 

Alacaklarını alana kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını söyleyen işçileri, HDP Antep milletvekili adayı Mecit Bozkurt ve beraberindeki Emek Partisi MYK Üyesi Mehmet Türkmen ve GYK Üyesi İlhan İlbay ziyaret etti. 

İşçilerin sorunlarını dinleyen HDP Antep adayı Mecit Bozkurt, kendisinin de yılarca işçilik yaptığını belirterek, işçilerin yaşadıkları mağduriyetleri iyi anladığını söyledi. İşçiler hakkını istemeye başladıklarında patronların “biz aileyiz” lafını unuttuğunu belirten Bozkurt, buradan çıkan sonuçta işçilerle patronun çıkarlarının aynı olmadığını, bu yüzden işçilerin kendi tercihini bu göre yapması gerektiğini dile getirdi. 

Patronlarla işçilerin aldıkları havanın bile aynı olmadığını söyleyen Bozkurt, işçilerin birlikte mücadele etmekten başka çaresinin olmadığını belirtti. Bozkurt, işçilerin mücadelelerini sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Soma için çığlık: Kömür

SONRAKİ HABER

Türkiye, Suriye hava aracını vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...