01 Nisan 2015 12:58

‘Arkaya doğru ilerleyemiyoruz’

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, kullandıkları otobüslerin sıkışık olmasına ve ulaşım zammına tepki göstererek eylem yaptı.

Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, kullandıkları otobüslerin sıkışık olmasına ve ulaşım zammına tepki göstererek eylem yaptı. 

Öğrenciler uzun süredir, Bolu Belediyesinin aldığı yeni araçların hem ufak hem dar olmasından dolayı adeta balık istifi yolculuk yapıyor. Öte yandan dolan otobüslerin hareket etmemesi, saatini beklemesi de öğrencilerin şikayetçi olduğu bir başka konu. Öğrencilerin sınavlara ve derslere geç kalması artık alışır bir durum oldu. 1 lira olan öğrenci biletlerinin, 1.15’e çekilmesi de tepkileri artıran başka bir durumdu.

‘REKTÖR SEN DE OTOBÜSE BİN’

Öğrenciler dün, “Artık arkaya doğru ilerlemiyoruz” diyerek bir araya geldi. Eğitim Fakültesi kantin girişinde buluşan öğrenciler buradan rektörlüğe yürüdü. Rektörlük önünde sık sık, “Rektör sen de otobüse bin” sloganı atıldı. Yürüyüşlerine devam eden öğrenciler, aktivite merkezi önünde bir açıklaması gerçekleştirdi. Burada konuşan Tuğba Güleryüz, araçların sayılarının arttırılmasını ve otobüs kalkış saatlerinin sıklaştırılmasını talep etti. Ayakta yolcu alma sayısının makul sayılara çekilmesini isteyen Güleryüz, “Kampüs içi ulaşım (ring) ücretsiz olsun. Yapılan zamlar derhal geri çekilsin” diye konuştu. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fidan Kaya cinayetine kadınlardan tepki

SONRAKİ HABER

Nusra, İdlip'i şeriatla yönetecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...