01 Nisan 2015 12:16

Türkiye'nin en büyük Arap derneği kapatıldı

Türkiye'nin en büyük Arap derneği olan Anadolu Arap Birliği Hareketi Derneği, tüzüğünde "Eş başkanlık, kadınlar, gençler, engelliler, çocuklar, ekoloji, yoksullukla mücadele, sağlık, hak savunuculuğu, yerleşim birimlerinin eski isimlerinin kullanılması" bulunduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla kapatıldı.

Paylaş

Mardin Valiliği Midyat Kaymakamlığı tarafından dernek tüzüğünde "Eş başkanlık, kadınlar, gençler, engelliler, çocuklar, ekoloji, yoksullukla mücadele, sağlık, hak savunuculuğu, yerleşim birimlerinin eski isimlerinin kullanılması" gibi maddelerin yer alması gerekçeleriyle 27 Mayıs 2014 tarihinde hakkında suç duyurusunda bulunulan Türkiye'nin en büyük Arap derneği olan Anadolu Arap Birliği Hareketi Derneği dün Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada kapatıldı.

'YARGITAY DA KARAR VERİRSE AİHM'E GİDECEĞİZ'

Derneklerinin kapatılmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Arap Birliği Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, Müslüman, Hıristiyan, Alevi ve Sünni Arap yurttaşların ortak çatı altında örgütlendikleri bir derneğin kapatılmasının, bu birliktelikten korkulduğunun göstergesi olduğuna dikkat çekti. Aslan, seçim öncesi barış sürecinden ve çözüm sürecinden bahsedildiğini ancak bunlara ilişkin ciddi adımlar atılmadığının altını çizerek, "Şu anda bölgemizde bulunan iki Arap ve Mıhalmi derneğimiz içinde davalar açılmış durumda. Çözüm sürecinin Araplara bakan yüzü, Arap derneklerinin kapatılması olmamalıydı" ifadelerini kullandı. STK'lerin dava sürecince destek vermemesinden yakından Aslan, Yargıtay'ın da olumsuz karar vermesi halinde AİHM'e gideceklerini aktardı. Aslan, mahkemenin gerekçeli kararını ise önümüzdeki günlerde açıklanınca kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu açıkladı: Sokağa izinsiz çıkmak yasak!

SONRAKİ HABER

Erdoğan adresleri karıştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...