21 Mart 2015 11:22

Tugay Bek, Alevi vatandaşlarla bir araya geldi

Emek Partisi Adana İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında HDP Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Tugay Bek ile birlikte Şakirpaşa Cemevi’ne ziyarette bulundu.

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında HDP Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Tugay Bek ile birlikte Şakirpaşa Cemevi’ne ziyarette bulundu.

Ziyarette Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nun HDP'ye destek açıklamasından yüzde 10 barajına ve başkanlık sistemine kadar birçok konu konuşuldu. 

Türkiye’nin Suriyeleşme tehlikesine dikkat çeken Av. Tugay Bek, Türkiye sınırından Suriye’ye geçen IŞİD’çilerden bahsederek Türkiye’de Alevilerin bugünkü temel sorununun sandık başında hangi partiye oy verdiğinden çok bu gidişat karşısında kimlerle güç birliği içerisinde olması gerektiği olduğunu söyledi.  

Başbakan’ın gündeminde Suriye’ye Türkiye üzerinden geçen 3 İngiliz vatandaşının olduğuna dikkat çeken Bek,  Türkiye’de binlerce vatandaşın sınırı geçtiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. Suriye’de IŞİD’e dur diyenin Kürt hareketinin duruşu olduğunu dile getiren Bek, cihatçılara karşı bu birlikteliğin Türkiye’de oluşması gerektiğini ifade etti. “Bu yüzden bahsettiğimiz ittifak yalnızca bir seçim ittifakı değil bir mücadele ittifakı olmalıdır” diyen Bek, AKP’nin seçimle gitmeye boyun eğmeyeceğini belirterek yaşanacak provokasyonlara karşı da bir arada hareket etmek gerektiğini dile getirdi. Başkanlık sistemi ile ilgili konuşan Bek, Demirtaş’ın “Başkan yaptırmayacağız” sözüne dikkat çekerek “Bunu söyleyen bir HDP’nin seçimden sonra başkanlık sistemine destek vermesi mümkün değil” şeklinde konuştu.  (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Devlet pardon demek istemiyor mu?'

SONRAKİ HABER

‘Kısa filmciler, filmlerini Berlin’e göndersin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...