17 Mart 2015 17:21

Yazarımız İmrek’e ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava

Yolsuzluk soruşturması olarak bilinen ancak mahkemenin hakkında takipsizlik kararı verdiği 17-25 Aralık operasyonlarını haberleştiren, yazı yazan gazeteci ve yazarlara baskılar sürüyor.

Paylaş

Yolsuzluk soruşturması olarak bilinen ancak mahkemenin hakkında takipsizlik kararı verdiği 17-25 Aralık operasyonlarını haberleştiren, yazı yazan gazeteci ve yazarlara baskılar sürüyor. Yolsuzluk komisyonunun çalışmalarına getirilen yayın yasağını “Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gizlenebilir mi?” yazısıyla eleştiren gazetemiz Evrensel’in Yazarı Ender İmrek hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Yazdığı yazı nedeniyle 17 Aralık’ta ifade veren yazarımız İmrek hakkında başlatılan soruşturma davaya dönüştü. İmrek, ‘İftira’, ‘hakaret’ ve ‘küçültücü ifadeler’ kullanmakla suçlanıyor. Davanın ilk duruşması 2 Haziran tarihinde görülecek.

Cumhurbaşkanı’nın şikayeti üzerine dava açılan 29 Kasım 2014 tarihli yazısında İmrek şunları söylüyordu:

“... Hangisinden başlayalım...
Eski Başbakan Erdoğan’dan mı... Sabahın erken saatinde oğlunu arayıp, kızını, mahdumlarını; evdeki dolar ve avroları boşaltma operasyonundan mı...Ya da Reza Zarrab’ın çikolata kutusu içinde sunduğu dolarlardan mı... Altın taşımacılığından mı... ‘Çikolata ve takım elbise aldım, bu Türk geleneğinde var’ diyen eski AB Bakanından mı... Ayakkabı kutularından mı...700 bin liralık saati Türk geleneklerine göre hediye alan eski bakandan mı ‘Oğlum ne kadar para var’ diyen eski içişleri bakanından mı... TÜRGEV’den mi... TOKİ’den mi... Rüşvet ve yolsuzlukta boğazına kadar batan bir iktidar gerçeğini ne yapsanız gizleyemiyorsunuz. Gerçeklerin üzerini kapatmak öyle kolay olmuyor.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum’da bir öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Davutoğlu niye bu kadar panik yaptı ki!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...