12 Mart 2015 14:17

Roboskili Aileler: Roboski'den Gazi'ye hesap soracağız

'Roboski için adalet' nöbetlerinin 167'inci haftasına bir araya gelen Roboskili Aileler, Gazi katliamının failleri gibi Roboski'nin sorumlularının da hükümet tarafından aklanıp korunduğunu belirterek, 'Roboski'den Gazi'ye tüm katliamların faillerinden hesap soracağız' dedi.

Roboskili Aileler: Roboski'den Gazi'ye hesap soracağız

Roboskili Aileler, 28 Aralık 2011tarihinde Roboski köyünde sınır ticareti yapan 34 yurttaşın Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanla katledilmesini protesto ederek, faillerin yargılanması talebiyle 167'inci hafta da Roboski Mezarlığı'nda bir araya geldi. 

"Roboski için adalet" nöbetinde, katledilenlerin fotoğrafları taşındı. Bu haftaki açıklamayı yapan Veli Encü, "Bu katliamlar ve cinayetler devlet eliyle yapılmış ve yine devlet eliyle sorumluları bir bir aklanmıştır. Roboski, Sivas, Dersim, Gazi katliamı ve daha niceleri sadece birer örnektir. Bugün de aynı zihniyeti aynı politikaları sürdürmeye devam ediyor" dedi.

'SONUÇ ALINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK' 

Encü, şunları aktardı: "Kürt halkı çözüm ve barışın sağlanması için çaba sarf ediyorken devlet Roboski sınırlarında adeta savaş hazırlığında ve çatışmalara zemin yaratmaktadır. Roboski katliamının belli olan faillerini aklayıp, soruşturma dosyasına takipsizlik kararı koyarak Roboski yi çözüm süreci dışına bırakan AKP karşısında kararlı mücadelemiz ve onurlu duruşumuzla netice alana dek asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz." 

'BERKİN ELVAN'I ÖZLEMLE ANIYORUZ' 

Berkin Elvan'ı da hatırlatan Encü, "Bir yıl önce AKP polisinin katlettiği Berkin Elvan'ı özlemle anıyoruz. Ve Berkin Elvan'ın anma eylemlerinde yine gördük ki AKP ve onun polisi hala ders almamıştır. Halkımıza yönelik sert müdahaleleri ve Berkin Elvan'ın heykeline bile saldırıda bulunuyorsa bu zihniyetin ve sistemin samimiyetlerinden ve tüm tutum ve davranışlarından şüphe duymak gerekir" dedi. 12 Mart 1995 tarihinde gerçekleştirilen Gazi katliamını lanetlediklerini kaydeden Encü, şöyle devam etti: "Aradan geçen bu 20 yılda katilleri korudular ve katliama destek verenler hâlâ iktidarda bulunuyor. Gazi katliamının failleri nasıl ki aklanıp korunduysa, Roboski'nin de sorumluları hükümet tarafından aklanıyor ve korunuyor. Bir kez daha söylüyoruz Roboski'den Gazi'ye tüm katliamların faillerinden hesap soracağız" dedi. (Şırnak/DİHA)

Evrensel'i Takip Et