09 Mart 2015 10:57

Açlık grevindeki öğrencilere bir destek de Harran’dan

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin soruşturmalara, polis ve idare baskısına karşı başlattığı açlık grevi 13. gününde. Eyleme destek haberleri de devam ediyor.

Paylaş

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin soruşturmalara, polis ve idare baskısına karşı başlattığı açlık grevi 13. gününde. Eyleme destek haberleri de devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin ardından öğrencilere bir destek de, Harran Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği (HÖDER) bileşeni Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi (HRÜ-DEMYÖM) üyesi öğrenciler de Bingöl Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlattı.

Dernek binasında eyleme ilişkin yapılan açıklamada konuşan Ömer Temuçin, arkadaşlarının haklı taleplerine destek olmak için açlık grevi başlattıklarını söyledi. Harran Üniversitesindeki benzer uygulamalara dikkat çeken Temuçin, “Roboskî katliamını kınayan arkadaşlarımıza onlarca soruşturma açıldı” dedi. İnsan Hakları Haftası dolayısıyla yurtta balon uçuran arkadaşlarına da soruşturma açıldığını söyleyen Temuçin, “Bu baskı, gözaltı ve soruşturmalara rağmen, ‘68 devrimci gençlik ruhuyla örgütlülüğümüzü büyüterek üniversiteleri özgürleştirmeye söz veriyoruz” dedi. (Urfa/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Efrînli kadınlar 8 Mart’ı kutladı

SONRAKİ HABER

Asgari ücretlinin 54 temel gıda maddesinde satın alma güçleri düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...