26 Aralık 2014 08:40

Bir bürokratın 24 saati

Tevâfuk’a giden seyirciyi eşcinsellik ‘hakkında’ değil, aşk ve onu imkansızlaştıran şeyler hakkında damardan bir hikaye bekliyor olacak..

Paylaş

 

Bir bürokratın 24 saati

Cemal Erez’in ‘Bir Bürokratın 24 Saati’ adlı resim sergisinde; iktidarların, kendi güçlerini korumak üzere yarattıkları, çelişkiler ve saçmalıklarla kitlelerin öneri ve girişimlerini engellemek üzere yapılandırılmış atanmışlar güruhunun soytarılıkları bir sanatçının gözüyle ironik bir tavır içinde yorumlanıyor. Cemal Erez’in ‘Bir Bürokratın 24 Saati’ isimli resim sergisini 4 Aralık 2014 ile 5 Ocak 2015 tarihleri arasında Tütün Depo’sunda görebilirsiniz


Yüz Buldum

Usta oyuncu Güven Kıraç’ın, aynı ustalıkla yarattığı ‘Yüz Buldum’ resim sergisi 19 Kasım 2014 ile 3 Ocak 2015 tarihleri arasında Corinne Butik Hotel’de sanatseverlerle buluşuyor.

Ana teması duyguların portrelere farklı bir şekilde yansıması olan sergide, Güven Kıraç’ın kendini ifade ettiği sanatsal çizgilerden örnekler de yer alıyor. Yaptığı tablolardan “Yüz buldum yaptım, yaptıkça yüz buldum.” diye bahseden Güven Kıraç’ın 33 eserinin yer aldığı sergiyi mutlaka gezmelisiniz.


Tevafuk

“Tevâfuk’a giden seyirciyi eşcinsellik ‘hakkında’ değil, aşk ve onu imkansızlaştıran şeyler hakkında damardan bir hikaye bekliyor olacak...”

Tevafuk bir otel odasında buluşan farklı toplumsal sınıflardan iki kişinin hikayesini anlatıyor.
Politik ve düşünsel boyuta taşınmış oyun dili sınıf farkları ve aşk üzerinden bir meydan okuma üzerine kurulu. Bunu da toplumsal bellek ve mekan ilişkisi dolayımında kalıp yargıları kullanarak yapıyor. İlgilenenler için Ankara Mekan Sahne’nin bu yeni oyununun temsil tarihlerini facebook sayfası üzerinden takip edebilir, rezervasyon için iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da bir mülteci

SONRAKİ HABER

Cephe gerisiyle dayanışmak için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...