15 Temmuz 2011 11:54

Germencik'te Kürt işçilere ateş açıldı

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde saldırıya uğrayan ve çalıştıkları otel inşaatının 5. katında mahsur Kürt işçilerden biri, açılan ateş sonucu yaralandı.  Aydın'ın Germencik İlçesi'nde saldırıya uğrayan ve çalıştıkları Bermal Otel inşaatının 5. katında mahsur kalan 60 Kürt işçisine y&oum

Germencik'te Kürt işçilere ateş açıldı
Paylaş

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde saldırıya uğrayan ve çalıştıkları otel inşaatının 5. katında mahsur Kürt işçilerden biri, açılan ateş sonucu yaralandı.  Aydın'ın Germencik İlçesi'nde saldırıya uğrayan ve çalıştıkları Bermal Otel inşaatının 5. katında mahsur kalan 60 Kürt işçisine yönelik ateş açıldı. İnşaatın önünde bekleyen grup arasında açılan ateş sonucu Ziya isimli bir işçi karnından yaralandı. Yaralanan işçinin halen inşaatta bekletildiği bildirildi. (Aydın/DİHA)


BDP: YETKİLİLER GERMENCİK'TE ADIM ATMADI

BDP Siirt Milletvekili Gülten Kışanak, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Kürt işçilerin rehin alınmasına ilişkin vali ve İçişleri Bakanlığı nezdinde temaslarda bulunduklarını, ancak yetkililerin adım atmadığını belirterek, "Görüşmelerimizde bize 'bilgimiz var' dediler sürekli, ancak adım atmadılar. Bunun sonucunda silahlı kişilerin ateş açması sonucu aldığımız bilgiye göre 2 işçi yaralandı" dedi.

BDP Siirt Milletvekili Gülten Kışanak, Diyarbakır'daki çatışmanın ardından siyasilerin yaptıkları açıklamalarla siyaset kurumunun ve sivil halkın hedef haline getirildiğine dikkat çekti. Kışanak, bu açıklamaların ardından Aydın'ın Germencik İlçesi'nde otelde çalışan yaklaşık 50-60 Kürt inşaat işçisinin linç girişimine maruz kaldığını, işçilerin otelde mahsur kaldıklarının belirterek, "Bu olayın çözülmesi, oradaki insanların can güvenliğinin sağlanması için saat 14'ten beri Aydın Valisi başta olmak üzere İçişleri Bakanı ve hükümet nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Ancak o saatten beri herhangi bir önlem alınmış değil. Her seferinde vali durumu bildiğini, olayın kontrol altına alındığını söylüyor. Ancak aldığımız son bilgiye göre, saldırgan grubun içinde silahlı kişiler var ve açılan ateşte 2 işçi yaralanmış durumda. Olay çok vahim ortada 50-60 kişinin can güvenliği söz konusu. Karanlık çöküyor, bu saatten sonra ne olacağı belli değil. Bir an önce gelişebilecek olan olayların önü alınmalıdır" çağrısında bulundu.

Öte yandan yaralanan Kürt işçilerden birinin ise durumunun ağır olduğu kaydedildi.

ÖNCEKİ HABER

Tazminatın kaldırılması kıyımın önünü açar

SONRAKİ HABER

İHD Raporu: 6 ayda 199 ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...