09 Temmuz 2013 10:19

‘Benim Çocuğum’ Batman ve Diyarbakır’da

İLK kez 19 Şubat Salı günü, İstanbul’da düzenlenen galayla seyirci karşısına çıkan, 7 Hazirandan itibaren de İstanbul’da vizyonda olan Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel, Batman ve Diyarbakır’da gösterime girecek. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu ala

‘Benim Çocuğum’  Batman ve Diyarbakır’da
Paylaş

İLK kez 19 Şubat Salı günü, İstanbul’da düzenlenen galayla seyirci karşısına çıkan, 7 Hazirandan itibaren de İstanbul’da vizyonda olan Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel, Batman ve Diyarbakır’da gösterime girecek. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum’un, Batman’daki gösterimi 11 Temmuza kadar devam edecek.

18 TEMMUZA KADAR DİYARBAKIR’DA

Muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı Benim Çocuğum’un Diyarbakır Avrupa Sanat Sineması’nda yapılacak gösterimleri ise 18 Temmuza kadar sürecek. Yönetmenliğini Can Candan’ın, yapımcılığını Surela Film’in üstlendiği 82 dakikalık belgesel, 25 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır’da düzenlenen 3. Filmamed Belgesel Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü almıştı. Film, Meclis Özel Gösterimi, Brüksel Avrupa Parlamentosu, Strasbourg Avrupa Konseyi, üniversite gösterimleri, ulusal ve uluslararası festivaller sayesinde ve 4 haftalık vizyonla birlikte bugüne kadar 9 bini aşkın seyirciye ulaştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Salman Rushdie’nin Utancı!

SONRAKİ HABER

Bakan’a ‘kirpi’ sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa