19 Mayıs 2013 05:06

Psikologlar, bağımsız meslek yasası istiyor

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, çalışma koşullarında yaşanan sıkıntılara ve yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti.Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, "Güvenceli Çalışma ve Bağımsız Psikolog Meslek Yasası" talebiyle Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştir

Psikologlar, bağımsız meslek yasası istiyor
Paylaş

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, "Güvenceli Çalışma ve Bağımsız Psikolog Meslek Yasası" talebiyle Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Güvenceli çalışma ve meslek hakkını savunuyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" dövizleri taşındı. Sık sık, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Unvanımıza dokunma, mesleğime dokunma" sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan dernek üyelerinden Tuba Öztürk, psikologların çalıştıkları alanlarda birçok sorun ve hak ihlali ile karşılaştıklarını söyledi. Psikologların çalıştıkları alanlara dair oluşturulmuş yasal düzenlemelerin, birçok çalışma alanını tanımsız bıraktığını belirten Öztürk, "Psikologluk mesleğinin icrasının niteliğine ve sınırlarına dair ortak tanımlar içermemektedir. Aynı zamanda psikologların haklarını savunacak ve bu tanımları düzenleyecek bir meslek odası ve birliği bulunmamaktadır" dedi.

Çalışma koşullarının hem hizmet verenleri hem hizmeti alanları ve toplumu etkilediğine dikkat çeken Öztürk, insanca çalışma ve yaşama koşullarına sahip olunması gerektiğini söyledi. Bu koşullar altında verilecek hizmetin zararlarına değinen Öztürk, "Toplumun tüm kesimlerinin nitelikli bir psikososyal destek alma hakkına yönelik erişimi, çalışanların güvensizleştirilmesiyle engellenmektedir" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Grevcilere baskı artıyor

SONRAKİ HABER

Esad: Kimyasal iddiası müdahale için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...