30 Nisan 2011 02:43

Bu ölümün vebali tatmin olanların boynuna

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde YGS’den aldığı düşük puana üzülen lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sıdıka Soydan, kendini iple asarak yaşamına son verdi.Olay, bu sabah Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah namazı için uyanan Meryem Soydan, YGS’den aldığı 260 puana üzülen kardeşi

Bu ölümün vebali tatmin olanların boynuna
Paylaş

Olay, bu sabah Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah namazı için uyanan Meryem Soydan, YGS’den aldığı 260 puana üzülen kardeşi Erdemli Lisesi son sınıf öğrencisi Sıdıka Soydan’ı yatağında göremeyince aramaya çıktı. Abla Meryem Soydan, tek katlı evlerinden dışarı çıktığında, bahçeleri bitişik olan komşu evin pencere demirine iple asılı olan kardeşi Sıdıka Soydan’ın cesedini buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemeden sonra genç kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kızının ölümüyle şok olan 5 çocuk babası çiftçi 52 yaşındaki Hanifi Soydan ile eşi 48 yaşındaki Eşe Soydan sinir krizi geçirdi. Baba Soydan, dün açıklanan YGS’den kızının yüksek puan beklediğini söyledi.

Kızının aldığı 260 puana çok üzüldüğünü belirten baba Soydan, “İntihar edecek bir durum değildi. Ama sonuca çok üzülmüştü” dedi. Soydan, “ Mahkeme kararı açıklanmadan YGS sonuçlarının açıklanması kızımın intiharına neden oldu” diye konuştu.

Bu arada Sıdıka Soydan’ın sınıf arkadaşları da acı haberle yıkıldı. Sabah saatlerinde arkadaşlarının intihar ettiğini öğrenen arkadaşları, “YGS’den aldığı puana çok üzülüyordu. Bu nedenle intihar etmiş olabilir” diye konuştu. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

Onteks işçileri Türk-İş binasını işgal etti

SONRAKİ HABER

Kendisinden başka herkesi suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...