07 Aralık 2012 11:07

Kadınlar adli tıptan şikayetçi

Kadınlar Ankara’da meydana gelen toplu tecavüz davasında eksik test yaparak görevini ihmal eden Ankara Adli Tıp kurumu ve 2 yıl boyunca rapor göndermeyen İstanbul Adli Tıp kurumu hakkında birçok ilde suç duyurusunda bulundu.İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen kadınlar, adına basın açıklaması yapan, Hilal

Kadınlar adli tıptan şikayetçi
Paylaş

Kadınlar Ankara’da meydana gelen toplu tecavüz davasında eksik test yaparak görevini ihmal eden Ankara Adli Tıp kurumu ve 2 yıl boyunca rapor göndermeyen İstanbul Adli Tıp kurumu hakkında birçok ilde suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen kadınlar, adına basın açıklaması yapan, Hilal Esmer,  Adli Tıp Kurumu’nun gerçek adaletin değil, erkek adaletinin sağlandığı bir kurum haline geldiğinin altını çizdi. Esmer,  tecavüz ve cinsel saldırı dosyalarında kadın beyanının esas alınması gerektiğini ifade ederek, “ Kadın beyanlarının esas alınmaması, tüm ispat yükünün mağdur kadına yüklemesi, sanki cinsel saldırıya uğrayan herhangi bir kadının beden ve ruh sağlığının bozulmaması mümkünmüş gibi hareket edilmesi nedenleriyle sanık erkeğin değil kadınların yargılanması ile  karşı karşıyayız.” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardınan kadınlar, Ankara ve İstanbul Adli Tıp görevlileri hakkında ‘Görevi  İhmal’ ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Kadın Platformu üyeleri tarafından yapılan açıklamada, kadın davalarında adalet istendi. Platform üyesi İdil Soyseçkin 4 yıldır sürmekte olan toplu tecavüz davasıyla ilgili açıklama yaptı. Soyseçkin, içkisine ilaç katılarak tecavüz edilen arkadaşlarının, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda sperm ve ilaç tespiti istendiğini hatırlattı. Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan testlerde ilaç tespit edilemediğine dikkat çeken Soyseçkin, ilaç tespiti için gerekli idrar tespitinin de yapılmadığını ifade etti. Bu önemli hatanın İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından da onaylandığını belirten Soyseçkin, yine İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun bu davada da “ruh ve beden sağlığı bozulmuştur” raporu için 2 yıl beklediğini dile getirdi. Soyseçkin, bu davada sanıkların beraatına tepki gösterdi. Verilen yanlış kararın düzeltilmesini talep eden Soyseçkin, “erkek adalet değil, gerçek adalet ” istedi.

KADINLAR GERÇEK ADALET İSTEDİ

Adana Kadın Platformu adliye arka kapısında bir araya gelerek adli tıp kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu. Basın açıklamasını okuyan Öznur Horoz, adli tıp kurumunun kadınların konu olduğu birçok davada adli top kurumunun verdiği kararlarla kadınları hedefe koyduğunu söyledi. Adli Tıp Kurumunun ihmalleri ve kastı aşan yanlışları nedeniyle yargının mağdur kadın aleyhine kararlar verdiğine dikkat çeken Horoz, mahkemelerin ise hâlâ üniversite hastanelerini verdiği raporları kabul etmediğini ifade etti.

Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Eskişehir’de de kadınlar adliye önündeydi. Erkek adalet değil gerçek adalet diyen EDKP (Eskişehir Demokratik Kadın Platformu)’li kadınlar, Adli tıp kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetinde azmettiriciye beraat

SONRAKİ HABER

Cebeci’de satırlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa