28 Eylül 2012 09:35

Ankara Şefika Kutluer ile müziğe doyacak

ULUSLARARASI Şefika Kutluer Festivali’nin üçüncüsü, yarın Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda başlayacak. 19 Ekim gününe kadar, “Doğu ile Batı Buluşuyor” temasıyla sürecek olan festivalde birden çok konser verecek olan “sihirli flüt” Şefika Kutluer, birçok ülkeden sanatç

Ankara Şefika Kutluer ile müziğe doyacak
Paylaş

Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin yansıtıldığı festivalde “Doğu Batı ile Buluşuyor” ana teması işleniyor. Festivalde, ünlü orkestralardan; Kosova Filarmoni Orkestrası, Kore Milli Orkestrası, Meksika Gitar Üçlüsü, Çin Geleneksel Kadınlar Orkestrası, Litvanya Filarmoni Oda Orkestrası, Kazakistan Oda Orkestrası, Karadağ Senfoni Orkestrası, Selanik Festival Orkestrası Kutluer’e eşlik edecek. Dünyaca ünlü Piyano Sanatçısı Kerem Görsev ile birlikte bir resital verecek olan Şefika Kutluer ayrıca ünlü Kemancı Tedi Papavrami ile de sahne alacak.
Festival yarın Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda Şefika Kutluer ile Kosova Filarmoni Orkestrası’nın birlikte seslendirecekleri açılış konseriyle başlayacak. 10 konserin gerçekleşeceği festival 19 Ekim Cuma günü Selanik Festival Orkestrası’nın Kutluer’e eşlik edeceği konserle sona erecek.
Festival kapsamında, 10 Ekim ve 12 Ekimdeki konserler Resim Heykel Müzesi’nde diğer tüm konserler MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Ya yandaş olacaksınız ya yok olacaksınız’

SONRAKİ HABER

Van Gogh, 16 Ekimde Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...