16 Nisan 2012 10:45

İstanbul’da Kürt esnafa ülkücü saldırı

İSTANBUL’un Kağıthane ilçesinde dün akşam saatlerinde Yahya Kemal Mahallesi’nde bulunan Kürt esnafa, 200 kişilik ülkücü bir grup saldırdı. Silah, sopa ve taşlarla Kürt esnafa saldıran ülkücüler mahallede korkulu anlar yaşattı.Mahallede rastgele etrafa ateş eden saldırganların silahından çıkan kurşunlar

İstanbul’da Kürt esnafa ülkücü saldırı
Paylaş

İSTANBUL’un Kağıthane ilçesinde dün akşam saatlerinde Yahya Kemal Mahallesi’nde bulunan Kürt esnafa, 200 kişilik ülkücü bir grup saldırdı. Silah, sopa ve taşlarla Kürt esnafa saldıran ülkücüler mahallede korkulu anlar yaşattı.

Mahallede rastgele etrafa ateş eden saldırganların silahından çıkan kurşunların isabet ettiği 28 yaşındaki Hüseyin Erzurum bacağından ağır yaralandı. Aşırı kan kaybeden Erzurum, Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Erzurum, ameliyata alınırken, Nihat Yalçıntaş ve Mahmut Akpınar da farklı yerlerinden bıçak ve taş darbesi aldı. Yalçıntaş ve Akpınar hastanede ayakta tedavi edildi. Saldırıda toplam 3 kişi yaralandı.

Gece saatlerine kadar mahalle sakinlerinin akın ettiği hastanede halk yapılan saldırıya tepki gösterdi. Tedavisinin ardından yaşananları anlatan Nihat Yalçıntaş, saldıran kişileri hiç tanımadıklarını söyledi. 200 kişinin kendilerine doğru geldiğini, arkadaşlarının haber vermesiyle mahalleden ayrıldıklarını söyleyen Yalçıntaş, “Ellerinde silahlar vardı. Bizi öldürmeye gelmişlerdi” dedi. Olay yerine gelen polislerin saldırganlardan bazıları yakaladıktan sonra tekrardan serbest bıraktığını iddia eden Yalçıntaş, “Polis zaten o grubu bizim üzerimize sürüyor. Tamamen Kürt esnafa dönük bir saldırıydı. Kürtlerin o mahalledeki varlığına tahammül edemiyorlar. Biz mahalle sakinlerini ne olursa olsun mahallemizi bırakmayacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

ÇÜ’de öğrenciler formasyon için oturdu

SONRAKİ HABER

İzmir Tabipler Odası, doktorlara yapılan saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...