30 Aralık 2011 08:59

TRT haber yapmıyor, haber oluyor

TRT’nin bir kamu kurumu olmasına rağmen, emekçilerin 21 Aralık grevini görmezden gelmesi, çalışanlarına uyguladığı baskı ve sürgünler TRT binası önünde protesto edildi.KESK’e bağlı Haber-Sen’in çağrısı ile TRT binası önünde yapılan eyleme, KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile TMMOB Ba

TRT haber yapmıyor, haber oluyor
Paylaş

KESK’e bağlı Haber-Sen’in çağrısı ile TRT binası önünde yapılan eyleme, KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı destek verdi.

“TRT, Tayyip’in radyo ve televizyonu olmayacak”, “AKP elini TRT’den çek” dövizlerinin açılıp, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz” sloganları atılan eylemde, TRT’nin kamuoyunu ilgilendiren, işçi ve emekçi eylemlerine yer vermemesi eleştirildi.

Eylemi TRT kameraları da izlerken, Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Baytekin bunun TRT’nin emekçilerin kitlesel eylemlerini haber yapması için değil, kurumda çalışanlardan eyleme katılanların belirlenmesi için gönderildiği ifade etti. Baytekin, “TRT artık haber yapmıyor, haber oluyor” dedi.

Burada konuşan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, TRT’nin AKP iktidarıyla uyum içerisinde bir yayıncılık faaliyeti sürdürüp, kamu yararına faaliyet yürütmediğini vurguladı. Tombul, TRT yöneticilerinin Haber- Sen üyesi çalışanlarını açıkça tehdit ettiğini ifade ederek, emekçilerin eylemlerini de görmezden geldiğini söyledi. Tombul, TRT’nin Şırnak Uludere’de sivillerin katledildiği olayı da görmezden geldiğine dikkat çekerek, TRT’nin haber bültenlerinde emekçilerin eylemlerine de taleplerine de yer vermek zorunda olduğunu ve bunun TRT’nin yasasında da açıkça belirtildiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek limit uygulaması cinayet haberlerini arttıracak’

SONRAKİ HABER

Aile içinde olmayan kadın, kadın değil mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...