06 Kasım 2011 09:32

Sokakta yaşayanlar için sabahladılar

Eyüp Sultan Camii bu bayramı bugüne kadar pek alışık olmadığı bir eylemle karşıladı. Bayram arefesininin akşamı ‘Birimiz Üşürse Hepimiz Üşür’ sloganı ve sokakta yaşayanlara ‘evsiz evleri’ sağlanması talebiyle Eyüp Sultan Camii’nin bahçesinden başlayan eylem, bayram sabahına kadar sürdü.AKD

Sokakta yaşayanlar için sabahladılar
Paylaş

AKDER, Emek ve Adalet Platformu, Kalplere Sevinç Bırakanlar İnisiyatifi, Mavera Gençlik Hareketi, MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Özgür Açılım Platformu tarafından Eyüp Sultan Camii’nin bahçesinde dün akşam gerçekleştirilen eyleme, Halkların Demokrasi Kongresi’ni (HDK) temsilen de Emek Partisi (EMEP) Eyüp İlçe Örgütü yöneticileri destek verdi. ‘Kapitalizmin Kışında Üşüyoruz’, ‘Devlet Evsizlerin Üvey Babası mı?​’, ‘Birimiz Üşürse Hepimiz Üşür’ yazılı dövizlerin de bulunduğu eylemle ilgili olarak yapılan basın açıklamasında Türkiye’de 70 bin kişinin sokakta donarak ölme tehlikesi altında olduğu dile getirilerek, ‘evsiz evleri’ oluşturulması talep edildi. Ayrıca halkın sokaktaki evsizleri illgililere bildirmes için 365 gün 24 saat hizmet verecek bir birime bağlı telefon ihbar hattırının oluşturulması ve bu hattın kamuouyuna duyurulması istendi.

Eylemi gerçekleştirenler, getirdikleri kilimlere oturup, battaniyelere sarılarak sabahladılar. Sabah namazının ardından evsizlerle bayramlaşılmasının ardından eylem son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yabancıların borsadaki işlem hacmi arttı!

SONRAKİ HABER

Çorum’da raylı sistem çöktü, 1 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...