11 Haziran 2014 06:00

Emeğin gazetesi Evrensel’in 20. yılını kutluyoruz

Mustafa Yalçıner ile Nedim Köroğlu’nun Halit Çelenk’e gazete projelerini anlatmaya geldikleri günü anımsıyoruz. Umutlarını, iyimserliklerini ve inançlarını. Yeni yayının emeğin gazetesi olacağını heyecanla anlatıyorlardı. İşçinin, emekçinin mücadelesini anlatacak, onların sofrası olacaktı Evrensel. Rotatiflerin görmediklerini gösterecek, işçinin, köylünün, ezilenlerin sesi olacaktı.

Emeğin gazetesi Evrensel’in 20. yılını kutluyoruz
Paylaş

Serpil GÜVENÇ
Kaya GÜVENÇ


Mustafa Yalçıner ile Nedim Köroğlu’nun Halit Çelenk’e gazete projelerini anlatmaya geldikleri günü anımsıyoruz. Umutlarını, iyimserliklerini ve inançlarını. Yeni yayının emeğin gazetesi olacağını heyecanla anlatıyorlardı. İşçinin, emekçinin mücadelesini anlatacak, onların sofrası olacaktı Evrensel. Rotatiflerin görmediklerini gösterecek, işçinin, köylünün, ezilenlerin sesi olacaktı. Halit Çelenk’le birlikte hepimiz sevinmiştik bu habere. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, daha önceki deneyimlerden de gelen ihtiyatlı bir çekimserliğimiz de yok değildi.
Evrensel sözünü tuttu. Patron gazetesi değil, işçi gazetesi oldu. Bankalarda milyonları olanların değil, milyonlarca emekçinin gazetesi oldu. Grevler, işçi eylemleri daima en geniş yeri Evrensel’in sayfalarında buldu.

20 yıl… Sultan’la konuştuktan sonra bir an için yıllar ne kadar da hızlı geçmiş diye düşündük. Hemen ardından solda bir gazetenin bu uzun dayanıklılığından, bu iradeden ötürü büyük bir sevinç doldurdu içimizi.

Kapitalist emperyalizmin insanlığa taşıdığı her türlü kötülüğün kol gezdiği, sömürünün gittikçe yoğunlaştığı, savaşın yıkıcılığının bölgemizde her geçen gün biraz daha hissedildiği bugünlerde emeğin ve sosyalizmin değerlerine sahip çıkan Evrensel’e ve bizim kulvardaki yayınlara gereksinim çok. Umarız ki Evrensel’in ve hepsinin ömrü en azından devrime kadar sürer.

Evrensel’in omuzlarındaki yük ağır, işi zor.  Ama bir o kadar da onurlu. Sermayenin önünde diz çökmeden, iliştirilmiş medyanın bir parçası olmayı reddederek inandığı davaya hizmet etmek güç ama keyifli olsa gerek.

Daha nice yıllara diyor ve kutluyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Ülker\'i 88-82 yenen Galatasaray LH seriyi 2-2 yaptı

SONRAKİ HABER

Şırnak\'ta gaz bombası kapsülünün isabet ettiği çocuk ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...