18 Nisan 2014 14:17

Yatağan işçilerine polis saldırısı

10 Nisan tarihinden bu yana Özelleştirme İdaresi önündeki Kurtuluş parkında bekleyen Yatağan işçilerine polis saldırdı. Saldırıda yaralanan ve gözaltına alınann işçiler oldu.

Yatağan işçilerine polis saldırısı
Paylaş

10 Nisan tarihinden bu yana Özelleştirme İdaresi önündeki Kurtuluş parkında bekleyen Yatağan işçilerine polis saldırdı. Saldırıda yaralanan ve gözaltına alınan işçiler oldu.

Yatağan işçileri, ihale saati olan 15.00’dan yarım saat önce yaptıkları açıklamayla özelleştirmeye izin vermeyeceklerini dile getirdiler. Açıklama sırasında polis kasklarını takarken, ilk saldırı TOMA’lardan tazyikli suyla yapıldı. İşçileri dağıtamayınca gaz ve ses bombası ile plastik mermiler devreye girdi. İşçilere plastik mermi yağdırıldı. Polis Kurtuluş Parkı içine çekilen işçileri ablukaya aldı.

YARALI İŞÇİLER VAR

Polisin saldırısında 8 işçi gözaltına alındı. Bir işçi biber gazı nedeniyle baygınlık geçirdi, plastik mermiyle yaralanan 2 işçi Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bu arada CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin işçilerin yanınad geldi. Polise tepki gösteren Çetin, “Ölümüne müdahale ediyorsunuz. Ethem’i de böyle öldürdünüz” dedi. 

İŞÇİYE ÖZEL ‘ATLI POLİS’

Yatağan işçileri eylem yaparken Çevik Kuvvet ve TOMA’ların yanı sıra atlı polisler de parka getirildi. İşçilerin etrafında birkaç tur attıktan sonra polis barikatı arkasına geçen atlı polisler işçiler arasında “Sanırız bu sefer organik gaz kullanacaklar” şeklinde espri yapılmasına neden oldu.

'İŞÇİYİ SATANI BİZ DE SATARIZ'

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) önünde eylem sürerken bir grup işçi Türk-İş binasına gitti. İşçilerin içeri alınmak istenmemesi üzerine kapıda arbede yaşandı. İşçiler, “Burası bizim evimiz. Bizi nasıl almazsınız” diyerek kapılara yüklendi. Daha sonra kapılar açıldı. Konferans salonunda toplantı yapan işçiler, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’la görüşmek istediklerini söylediler. ÖİB önündeki eylemi bitiren işçiler de Türk-İş binasına geldi. Türk-İş binasının olduğu Bayındır Sokak, TEKEL direnişinden sonra bir kez daha “İşçiyi satanı biz de satarız” sloganıyla inledi.

Eylemlerini burada sürdüreceklerini belirten işçiler, konfederasyonları Türk-İş’e öfkeli. İşçiler, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın kendilerine yeterince destek vermediğini söylediler. Bir işçi Ergün Atalay’ın 1 Mayıs’la ilgili televizyonlarda açıklamalar yaparken, Yatağan işçilerini gündeme getirmediğini belirterek, “Türk-İş Genel Başkanı özelleştirmeyi bize anlattı. Biz zaten biliyoruz, başkalarına anlatması lazımdı. Şimdi televizyonlara çıkıyor 1 Mayıs için, ‘bayram yapacağız’ diyor. Bize bayram demesinler. Biz çocuğumuz ölmüş gibi hissediyoruz. Bayram kutlayacak hal mi kaldı bize” diye konuştu.  (Ankara/EVRENSEL)

 

POLİS PLASTİK MERMİYLE SALDIRDI

ÖNCEKİ HABER

Gülcemal

SONRAKİ HABER

Sevimli Hayalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...