24 Mart 2014 12:37

Niğde'de saldırıyı gerçekleştirenler IŞİD'e bağlı!

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde asker ve polislere yönelik saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin Türkiye'ye kendi pasaportlarıyla girdikleri ve El Kaide bağlantılı IŞİD'e bağlı Selefi yapılanma içinde oldukları tespit edildi.

Niğde\'de saldırıyı gerçekleştirenler IŞİD\'e bağlı!
Paylaş

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde asker ve polislere yönelik saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin Türkiye'ye kendi pasaportlarıyla girdikleri ve El Kaide bağlantılı IŞİD'e bağlı Selefi yapılanma içinde oldukları tespit edildi.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart'ta otoyolda denetim yapan askerlere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdikten sonra yakalanan ikisi Arnavut biri Kosovalı üç kişinin El Kaide bağlantılı oldukları tespit edildi. Milliyet gazetesinin haberine göre, biri astsubay, biri polis ve biri sivil olmak üzere 3 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı sonrasında yakalanan 3 kişinin sorgusu Ankara'da devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin bağlantılarını araştıran polis, her üç şüphelinin de kendilerine ait pasaportlarla yasal geçiş yolunu kullanarak sınır kapısından giriş yaptığını tespit etti. Gümrükten geçiş sırasında şüphelilerin yanlarındaki çanta içindeki silah ve mühimmatın ele geçirilememesi soru işaretlerine neden olurken, zanlıların Reyhanlı'ya geldikleri buradan da İskenderun'a geçerek araç kiraladıkları belirtildi.

Yol boyunca araç sürücüyle hiç konuşmayan 3 kişinin, Ulukışla'da denetim yapan askerleri gördükten sonra ihbar edildiklerini düşünerek aniden araçtan inip saldırıyı gerçekleştirdikleri, kendilerini ihbar ettiği düşüncesiyle araç sürücüsüne 4-5 kez ateş ettikleri tespit edildi. 3 kişinin İstanbul'da buluşacakları kişilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, yeri gizli tutulan bir adrese baskın yapıldığı, baskında kamuflaj elbiseler ve sırt çantasının ele geçirildiği belirtildi.

3 kişinin Suriye'de El Kaide bağlantılı olarak faaliyetler yürüten ve Kürt bölgelerine yönelik saldırılarıyla gündeme gelen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüte bağlı Selefi yapılanma içinde oldukları tespit edildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Vakıfbank, \'Kırmızılı Kadın\'dan uzak durma kararı aldı!

SONRAKİ HABER

Kırklareli Gezi davasında 83 beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...