13 Haziran 2016 09:54

BM: Türkiye Nusaybin’i ağır silahlarla yıktı

BM, uydu görüntülerinden Türkiye'nin ağır silahlarla Nusaybin’in büyük bir bölümünü yıktığını gördüklerini belirtti.

Paylaş

Daha önce Cizre’de 100'den fazla sivilin canlı canlı yakıldığına dair ellerinde tanık raporu olduğunu belirterek, yerinde inceleme isteyen BM, uydu görüntülerinden Türkiye'nin ağır silahlarla Nusaybin’in büyük bir bölümünü yıktığını gördüklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 32. Oturumları İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı. 1 Temmuz’a kadar sürecek olan oturumun açılış konuşmasında BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad Al Hussein, Türkiye’nin Nusaybin ilçesinde ağır silahlar kullandığını ve uydu görüntülerden bakıldığında kentin büyük bir bölümündeki binaların tamamen yıkıldığını söyledi. Türkiye’nin kendisine gönderdiği kişisel daveti memnuniyetle karşıladığını kaydeden Hussein, “Türkiye’nin güney doğusunda uluslararası hukuk ve yaşam hakkı ihlali konusunda daha öncede bir çok kez açıklama yaptık ve kaygılarımızı dile getirdik. Çok sayıda raporlar gelmekte. Ofisime bağlı birimin oraya gidip inceleme yapabilmesinin önünün açılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Mülteci konusunda Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki anlaşmaya da değinen Hussein, Ab ve Türkiye’nin İnsan haklarına uygun hareket etmesi çağrısında bulundu. 

Çok sayıda devlet temsilcisi ve sivil toplum kuruluşların katıldığı BM İnsan Hakları oturumları 1 Temmuz’a kadar devam edecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Felluce'de açılan güvenlik koridorundan 4 bin kişi kaçtı

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem'de kampanyaya katılanlar ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...