27 Nisan 2016 11:42

RTÜK, muhalif kanalları susturma planı mı yapıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, RTÜK’ün 8 kanalı kapatmak için bir süreci başlatmak üzere harekete geçtiğini ifade etti.

Paylaş

Muhalif televizyon kanalları üzerinde Saray ve AKP’nin baskısı devam ederken, bir iddia da CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi. Yarkadaş, RTÜK’ün 8 kanalı kapatmak için harekete geçtiğini belirtti.

Bazı RTÜK üyelerinden aldığımız bilgilere göre ise imc TV lisans iptali tehdidi altında. Özgür Gün TV’nin de lisansının iptal olabileceği belirtildi. Hayat TV, Can Erzincan TV, Van TV, Jiyan TV ve Azadi TV içinse, lisans iptaline kadar gidebilecek bir sürecin başlatılmak istendiği iddia edildi.

İPTAL SONUCUNU DOĞURACAK SÜREÇ BAŞLAYACAK
RTÜK’ün yarın yapacağı toplantıda, Hayat TV, Can Erzincan TV, Van TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, ve Azadi TV’nin durumunun masaya yatırılacağını belirten Yarkadaş, “Güçleri yeterse, FOX TV’yi de sonraki toplantıda gündeme almak ve oldu bittiye getirmek istiyorlar” dedi. Can Erzincan TV’de katıldığı bir programda konuşan Yarkadaş, “Saray ve AKP, kendilerini rahatsız eden tüm sesleri adeta yok etmek için yarışıyor’’ dedi. Görüştüğümüz RTÜK üyeleri ise imc TV’nin lisans iptali tehdidi altında olduğunu, Özgür Gün TV’nin lisansının iptal olabileceğini belirtti. Can Erzincan TV, Van TV, Jiyan TV ve Azadi TV için ise lisans iptaline kadar gidebilecek bir süreç başlatılmak isteniyor.
Alınan bilgiye göre; Hayat TV’nin Cizre yayınlarından dolayı lisansını iptal ettirmek için uğraşılırken, lisansın iptal edilmesi sonucunu doğuracak bir süreç başlatılmak isteniyor. Cezanın verilmesi durumunda Hayat Televizyonunun yayın yapması zorlaşacak. Zira Hayat TV’nin 1 yıl içerisinde aynı maddeden bir daha ceza alması durumunda lisansının iptal edilmesi gündeme gelecek.

AKTAŞ: İDDİADAN İBARET
Can Erzincan TV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aktaş da televizyon kanalının kapatılma iddialarına ilişkin “Havuz medyası bizimle ilgili bu tip haberler yapıyor. Daha önce Cem Küçük denilen gazeteci yazdı bunları. Yok kayyum atanacak, yok TÜRKSAT’tan indirilecek diye haberler yapıldı” diyerek Can Erzincan TV’yle ilgili rahatsızlıkları olduğunu ve bu rahatsızlıkları da havuz medyasından yazarak, sonrasında RTÜK ya da TÜRKSAT’a gönderme çalışmaları olduğunu bildiklerini söyledi. Aktaş “Fakat bunlar doğru değil. İddiadan ibaret. Bugün belli olacak. İnşallah doğru değildir” dedi.

FOX TV DE GÜNDEMDE
Sansürün uluslararası boyutunun bir ayağının da Türkiye’de olduğunu belirten Yarkadaş, “FOX TV bunun için en uygun örnek… ABD sermayeli FOX TV’nin Türkiye yayınları da hedefte… AKP’li RTÜK üyeleri, FOX TV’ye, Başarılı Gazeteciler İsmail Küçükkaya ile Fatih Portakal’a sudan sebeplerle cezalar veriyorlar” hatırlatmasında bulundu.
imc TV’nin kapatılmasının ardından HotBird adlı platforma taşındığını belirten Yarkadaş, “Edindiğim bilgiye göre, RTÜK’ün AKP’li üyeleri, imc TV’nin buradaki yayınlarını sonlandırmak için de harekete geçmiş. HotBird yayın platformuna başvurarak, imc TV’nin yayınlarının sonlandırılmasını isteyecekler” ifadesini kullandı.
Muhalif kanalların kapatılmasının halkın haber alma ile kamuoyunun özgürce oluşturulması hakkının gaspı anlamına geleceğini belirten CHP’li vekil, “Kamuoyu buna itiraz etmeli ve medyama dokunma demelidir’’ şeklinde konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, İstanbul 1 Mayısı'nda Bakırköy'de olacak

SONRAKİ HABER

Manisa 1 Mayıs mitingi Cumhuriyet meydanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa