21 Nisan 2016 07:00

AKP, CHP, HDP heyeti barış süreci izlemesi için Kolombiya'da

AKP, CHP, HDP'li vekiller ve Kadir İnanır, Kezban Hatemi ve Ali Bayramoğlu’nun da yer aldığı delegasyon, Kolombiya ziyaretini sürdürüyor.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP Milletvekili Adnan Boynukara, HDP Milletvekili Mithat Sancar ile Kadir İnanır, Kezban Hatemi ve Ali Bayramoğlu’nun da yer aldığı delegasyon, Kolombiya ziyaretini sürdürüyor.

CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Demokratik Gelişim Enstitüsü’nün (DPI) Türkiye programı kapsamında Kolombiya’ya gerçekleştirdiği karşılaştırmalı çalışma ziyaretine katılan heyet, ziyaret kapsamında 19 Nisan Salı günü Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geldi. Santos ile bir saate yakın süren görüşmede Türkiye heyeti, Kolombiya’da sürmekte olan barış sürecinin geldiği aşama ve geçtiğimiz aylarda taraflar arasında Küba’da yapılan görüşmeler hakkında bilgi aldı. 

Kolombiya’daki çatışmayı bitirmenin sadece ülkesine karşı değil çatışma yaşayan farklı dünya ülkelerine karşı da bir sorumluluk olduğunu belirten Santos, karşılıklı görüşmelerin mayıs ayı sonunda bir barış anlaşmasıyla nihayete ereceğini öngördüklerini ifade etti.

DPI direktörü Kerim Yıldız’ın başkanlık yaptığı görüşmeye davetli olarak Türkiye’nin Kolombiya Büyükelçisi Engin Yürür de katıldı. Son dört senedir Türkiye programı kapsamında farklı çatışma çözümü örneklerini yerinde etüt eden karşılaştırmalı çalışma ziyareti serisine İrlanda, İskoçya, İngiltere, Güney Afrika ve Filipinler’den sonra Kolombiya’yı da ekleyen Demokratik Gelişim Enstitüsü heyeti, 24 Nisan’a kadar sürecek temasları çerçevesinde dün de Kolombiya sürecinin Başmüzakerecisi Frank Pearl ile görüştü. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Paralel Yapı Soruşturması’ nda 46 kişi adliyeye sevkedildi

SONRAKİ HABER

Bartın'da fabrika inşaatından düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...