25 Şubat 2016 10:29

Hakkari'de cenaze törenine polis saldırısı

Cizre'deki bodrumlarda devlet güçleri tarafından öldürülen Erdal Şahin'in Hakkari'deki cenaze törenine saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Cizre'deki bodrumlarda yaşamını yitiren Erdal Şahin'in defnedilmek üzere getirildiği Hakkâri'de polis, cenaze törenine saldırdı. Dün gece saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilen Şahin'in cenazesi, sabah saatlerinde hastaneden alınarak yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde il merkezinde bulunan Serê Sola Mezarlığı'na getirildi. DTK Eşbaşkanı Selma Irmak ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın da katıldığı cenaze töreni için mezarlığa doğru yürüyüşe geçen kitleye, polis plastik mermi, gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı sırasında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, gazdan etkilenen yurttaşlar hastaneye kaldırıldı. Şahin, zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. 

Törende konuşan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Eşbaşkanı Bedirhan Koç, baskı ve saldırıların Kürt halkının iradesini teslim alamayacağını söyledi.

HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan ise, "AKP hükümeti bir kez daha insanlık karşısında insanlığını ve duygularını kaybetmiştir burada dini vecibeler gereği halk Cizre de katledilen kardeşimiz Erdal Şahinin Cenazesini defnetmek için buraya gelmiştir ama buna dahi tahammülü olmayan AKP insanlığını, dinini kaybederek mezarlara ve insanlığımıza saldırdı" diyerek tepki gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

NBA maçları TV8’de yayımlanacak

SONRAKİ HABER

İstanbul'da toplanan yardımlar Diyarbakır'a ulaştırıldı: 'Dayanışmayı büyütelim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa