10 Şubat 2016 08:35

DİHA: Cizre'de yaralıların bulunduğu yeni bir bodrum daha ortaya çıktı

Paylaş

Cizre'de yeni yaralıların bulunduğu bir bodrum daha ortaya çıktı. Sur Mahallesi'nde bulunan bir evin bodrumunda mahsur kalan yaklaşık 50 kişiden 20-25'inin öldürüldüğü bildirildi. 

DİHA’nın haberine göre Cizre'de iki ayrı binanın bodrum katında onlarca kişinin öldürülmesinin ardından yeni bir vahşet daha ortaya çıktı. Sur Mahallesi'nde bulunan Kerem Otel'in yakınlarında yer aldığı belirtilen bir binanın bodrumunda 50 kadar kişinin mahsur kaldığı, bu kişilerden 20-25'inin ise saldırıları sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. 

Olay, sözkonusu bodrumda mahsur kalan kişilerden biri olan HDP Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç'un babası telefonla arayıp haber vermesi ile ortaya çıktı.

Koç'un aradığı babasına "Şu anda burada mahsur kalan 20-25 kadar arkadaşımızı yakarak katlettiler. Diğerlerini de infaz etmeye çalışıyorlar" dediği öğrenildi.

Kızının Pazartesi sabahı kendisini aradığını ve bir bodrum katında mahsur kaldıklarını söylediğini paylaşan baba Kemal Koç, "60 insanın katledildiği haberlerinin ardından beni aradı ve durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kontörünün olmadığını ve kontör yüklememi istedi. Kendisine kontör yükledim. O günden sonra da ulaşamadım bir daha kendisine. Ancak bugün beni aradı ve durumlarının kötü olduğunu söyledi" dedi.

‘HER AN KATLEDİLEBİLİRİZ’ 

Çok kısıtlı bilgilerin geldiği binada bulunan yaralılardan HDP Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç, son durumlarına ilişkin bilgi verdi. 

Etrafları sarılı olduğu için konuşmayı kısa tutan ve kısık sesle konuşan Koç, "Şu an durumumuz çok kritik. Alt kattaki bodrumda yaklaşık 20 yaralı arkadaşımızı yakarak katlettiler. Biz de geriye 20 kişi kaldık. Şu an etrafımız tanklarla çevrilmiş durumda. Bize de ateş açıyorlar. Biz de yanabiliriz her an. Onun için halkın acilen buraya gelmesi gerekiyor. Yaklaşık bir saat önce buraya ateş açtılar. Yaralı arkadaşlarımızı katlettiler. Sadece 20 kişi hayattayız ve hepimiz yaralıyız. Sur Mahallesi'ndeyiz. Etrafımız tanklarla çevrili. Şebeke de yok. Telefon her an kapanabilir. Şu an kapatmak zorundayım. Etrafımızdalar" dedi. 

BİNADA KALANLARIN İSİMLERİ 

Derya Koç, Lokman Bilgiç, Murat Kekin, Sinan Kaya, İbrahim İvrendi, Fırat Malgaz, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emel Ayhan, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Gasir, Sahip Edip, soyadı öğrenilemeyen Ferhat isimli kişi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Parti Meclisi yarın toplanıyor

SONRAKİ HABER

Katliam anmasına uluslarası sendika temsilcileri katıldı: Türkiye hükümeti diktatörlüğe doğru ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...