03 Ocak 2016 10:56

‘Faili meçhuller, kontralara ihtiyaç duyulmadan yapılıyor’

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, faili meçhullerin eskiden devlet görevlilerin kontra örgütlenmeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek “Bugün kontralara ihtiyaç duyulmadan kamu görevlileri tarafından insanlar sokak ortasında vurulmakta, öldüren kamu görevlileri ile ilgili ciddi bir yasal işlem gerçekleşmemektedir.” dedi.

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgelerdeki derin yapıların araştırılması için Meclis Araştırması talebinde bulundu.

Özellikle Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı gelişen çatışmalı süreçte derin devletin Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgede faaliyet gösterdiğinin vurgulandığı önergede, son dönemlerde tekrar alevlenen derin devlet tartışmalarının, geçmişe ait bir hesaplaşma olarak algılatılmak istendiği kaydedildi. Önergede, “Türkiye demokrasisi açısından derin devlet ile yüzleşildiği iddia edilmesine rağmen bu durum Kürtler açısından iddia bile edilemez. Şöyle ki; o dönem var olan derin devlet uygulamaları günümüzde de bölgede uygulanmaktadır. Bölgede var olan toplu mezarlar açığa çıkarılmamış ve bu konuda ciddi bir adım atılmamıştır. Faili meçhuller eskiden devlet görevlilerin kontra örgütlenmeleri tarafından gerçekleştirilirken, bugün kontralara ihtiyaç duyulmadan kamu görevlileri tarafından insanlar sokak ortasında vurulmakta, öldüren kamu görevlileri ile ilgili ciddi bir yasal işlem gerçekleşmemektedir...” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Şoförler bir aydır sınırda mahsur

SONRAKİ HABER

Bir yılda 4 bin kişi Akdeniz’de öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa