09 Aralık 2015 10:13

Sağlık emekçileri kreş haklarına sahip çıktı

Paylaş

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, kreş ve anaokulu ücretlerine yapılan zam ve yüksek gerilim hattı altına inşa edilen yeni anaokulunu protesto etti.

Hastane bahçesinde dün bir araya gelen sağlık emekçileri, güvenli ve sağlıklı bir ortamda kaliteli ve nitelikli bir eğitim istediklerini söyledi. “Kreş haktır, kreşine sahip çık” pankartı arkasında toplanan sağlık emekçileri, “Güvenli, sağlıklı kreş istiyoruz” , “Kreş zamları geri alınsın” sloganları attı. Basın açıklamasına hastanede örgütlü olan Türk Sağlık-Sen, SES, Genel Sağlık İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş yöneticileri ve kreşte eğitim gören çocuklar da katıldı.

‘KAPASİTEYİ ARTIRMAK YERİNE ZAM YAPTILAR’

Ortak basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, kreş ve anaokulu hizmetinin her şeyden önce sosyal bir hizmet olduğunu hatırlatarak, üniversite yönetiminin uyguladığı tutumun kabul edilemeyeceğini ifade etti. 7 bin 800 çalışanı olan Ege Üniversitesi yönetiminin, yetersiz olan kreş ve anaokulu kapasitesinin artırmak yerine ücretlere zam yaptığına dikkat çeken Zengin, çalışanların bir yandan kreş ücretlerine yapılan zamlara karşı mücadele ederken, diğer yandan yüksek gerilim hattının yanına yapılan anaokulundan dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Yetkililerle görüşme taleplerinin reddedildiğini de vurgulayan Zengin, “Kurum yetkilileri derhal ve acil olarak çalışanlara bir açıklama yapmak, çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir kreş ortamı sağlamak zorundadırlar” dedi. Kreş zamlarıyla ilgili kurum yetkililerinin “Zaten yıllarca zam yapmayı unutmuşuz toplu halde yapınca göze battı. Zam yapmasak ya kapatacaktık ya da işletmelere kiraya verecektik” dediğini ifade eden Zengin, cevabı kabul etmediklerini rektörlük makamının randevu taleplerine  cevap vermesini istediklerini ifade etti. Kreş ve anaokulunun, çalışan tüm ebeveynlere tanınan ve ücretsiz olması gereken yasal bir hak olduğunu vurgulayan Zengin, “Kreşe yapılan zammın geri alınmasını hatta ücretsiz olmasını, eğitim, kültür ve sağlık hizmetinin kapasiteye uygun olmasını, yüksek gerilim hattı civarına yeni açılması planlanan merkezi anaokulu yerleşkesinden vazgeçilerek güvenli ve sağlıklı bir yerde bu planın inşa edilmesini istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Çalıştığı inşaatın Asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İzmir'de İnsan Hakları Yürüyüşü’ne katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...