25 Ekim 2015 13:37

Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir kazada öldü

Paylaş

HAK ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı 58 yaşındaki Fehmi Demir, trafik kazasın hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde Pozantı- Tarsus yolunun Damlama Mevkii'nde meydana geldi. Hak- Par Genel Başkanı Fehmi Demir, Mersin'deki toplantıya katılmak üzere Pozantı'dan Tarsus yönüne giderken, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, Avusturya vatandaşı da olan Hacı Murat Doğu'nun otomobiline arkadan çarptı. Demir'in otomobili çarpmanın etkisiyle savrulup bariyerlere bindirdi.

Kazada Hak- Par Genel Başkanı Fehmi Demir ile diğer aracın sürücüsü Hacı Murat Doğu yaşamını yitirdi.

'PARTİMİZ ADINA BEN KONUŞUYORUM'

1 Kasım'daki seçimlere hazırlanan ve kazada yaşamını yitiren Hak- Par Genel Başkanı Fehmi Demir'in sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki son paylaşımında propaganda konuşmasının TRT ekranlarında yayınlanacağını duyurmak oldu. Demir, 24 Ekim 2015'deki son paylaşımında şunları kaydetti:

"Siyasi partilerin TRT1 ve TRT Haber'de yayınlanacak seçim konuşmaları yarın (25.10.2015) başlıyor. Partimiz Hak ve Özgürlükler Partisi adına ilk konuşmayı ben yapıyorum. Konuşma saati 20.15'dir. Avrupa saati 19.15."

FEHMİ DEMİR KİMDİR?

Trafik kazasında yaşamını yitiren Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir 1957'de Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Yeniceoba Köyünde doğdu. Eskişehir Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Demir, Halkın Emek Partisi'nin (HEP) kurucuları arasında yer aldı. Demokrasi Partisi (DEP) ile Demokrasi ve Değişim Partisinin (DDP) kuruluşunda da yer alan Fehmi Demir, DDP'nin kapatılmasından sonra kurulan Demokrasi ve Barış Partisi'nde (DBP) görev yaptı. Siyasete Hak-Par da devam eden Fehmi Demir Genel Başkanlığa kadar partide Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, daha güçlü geliyor

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde ilk 11'ler belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...