21 Ekim 2015 09:54

Baykal Saran Oyunculuk Ödülü Fulya Koçak’ın

Paylaş

Türkiye tiyatrosunun önemli ismi Baykal Saran anısına düzenlenen Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü, bu yıl dokuzuncu kez sahibini buldu. 2014-2015 sezonunda ödül, “Tesadüfen Kadın Elizabeth” oyunundaki başarılı yorumuyla Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Fulya Koçak’ın oldu. 

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, geçmiş yıllarda ödül alan sanatçılar, sanat dünyasından önemli isimler ve Lemi Bilgin, Selçuk Yöntem, Atila Sav, Rüştü Asyalı ve Erkal Saran’dan oluşan seçici kurulun katıldığı gecede, “Tesadüfen Kadın Elizabeth” oyununun özel gösterimi yapıldı. Temsilin ardından gerçekleşen törende Fulya Koçak ödülünü 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in elinden aldı. Fulya Koçak ödülü aldığı sırada yaptığı konuşmada, “Bir dileğim var. Umarım sanatın gücü, demokrasi, laiklik ve özgürlük tüm ülkeye yayılır” dedi.

Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü, 28 Temmuz 2006’da vefat eden Devlet Tiyatroları Sanatçı ve Rejisörü Baykal Saran adına ve anısına 2006 - 2007 tiyatro sezonunda verilmeye başlandı. Daha önce Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy, Sükun Işıtan ve Dilek Bozkurt’un layık görüldüğü Baykal Saran Oyunculuk Ödülü’nün 9. sahibi, Dario Fo’nun yazdığı, Ferdi Değirmencioğlu’nun yönettiği Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sergilenen “Tesadüfen Kadın Elizabeth” oyunundaki performansıyla Fulya Koçak oldu.

FULYA KOÇAK KİMDİR?

Fulya Koçak, 1975 yılında İzmir’de doğdu. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden, fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. 1998-2002 yılları arasında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda, 2002-2010 yılları arasında Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 2010 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Aynı zamanda Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk dersi vermekte olan Fulya Koçak, profesyonel olarak bugüne kadar yirmi iki oyunda rol aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Vanlılar seni beyaz Torosun arkasına kapatıp, Ankara'ya yollarlar

SONRAKİ HABER

Davutoğlu 'tehdit etmedim' diyerek yine aynı şeyi söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...